Zvanično otvoren hotel "Magnolija" u Tivtu

U rekonstrukciju hotela "Građevinar" je proteklih nekoliko mjeseci uložio oko 600.000 eura, a "Magnolija" sada nudi ukupno 148 ležajeva u 19 četvorokrevetnih soba, 20 studio apartmana i 16 dvokrevetnih apartmana
614 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2015. 20:10h

Ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović i vlasnik podgoričke firme "Građevinar" Miloš Šuković svečano su presjekli vrpcu na ulazu u hotel "Magnolija" u Tivtu, čime je taj objekat po drugi put u protekle tri godine, zvanično otvoren.

"Magnolija" koju je "Građevinar" preuredio u hotel iz jednog od stambenih blokova koje je ta firma podigla na Trgu magnolija u centru Tivta, prvi je put otvorena 2012 kao hotel ranga 3 zvjezdice, da bi sada Gvozdenović ponovnim presjecanjem vrpce, ozvaničio početak rada rekonstruisane "Magnolije" kao hotela ranga 4 zvjezdice.

"Čestitam Milošu Šukoviću što ovom gradu donosi još jedan novi kvalitet, novi projekat koji će obezbjediti da turistička sezon u Tivtu traje još duže. Siguran sam da ovakvi projekti proizvode jednu novu energiju, ali i zahtijevaju da mnogo radimo i u dijelu obrazovanja, da vodimo računa kako turizam da spojimo sa poljoprivredom jer samo tako imamo ozbljne rezultate od turizma koje želimo da ostvarimo", poručio je Gvozdenović.

On je dodao da je ove godine kategorisano ili rekategorisano oko 4.000 novih ležajeva u raznim objektima turizma, a do kraj godine Crna Gora će imati novih 5 hotela ranga 4 zvjezdice.

Podsjećajući da je Vlada prošle nedjelje usvojila poseban program stimulacije gradnje objekata za "visokokvalitetni turizam", Gvozdenović je kazao da takvi projekti "najviše doprinose lokalnom i državnom budžetu, donose najviše novih radnih mjesta i najviše prihoda i eliminišu problem kratke turističke sezone".

Svečanosti otvaranja hotela "Magnolija" prisustvovali su brojni gosti iz vrha DPS – pored Gvozdenovića, tu je bio i potpredsjednik Vlade Duško Marković, potpredsjednik Skupštine Milutin Simović, bivši šef ANB Boro Vučinić, direktorica Uprave za antikorupciju Vesna Ratković, ambasadori Dragan Kankaraš i Aleksandar Eraković....

U rekonstrukciju hotela "Građevinar" je proteklih nekoliko mjeseci uložio oko 600.000 eura, a "Magnolija" sada nudi ukupno 148 ležajeva u 19 četvorokrevetnih soba, 20 studio apartmana i 16 dvokrevetnih apartmana.

Uz restoran sa terasom, hotel ima potpuno novi wellnes i spa centar površine 200 kvadrata.

Izražavajući zadovoljstvo činjenicom da Tivat dobija još jedan luksuzan hotel, gradonačelnik Ivan Novosel je kazao da se taj trend nastavlja jer je Opština u postupku izdavanja građevinske dozvole kompaniji "Mesopromet" za gradnju hotela ranga 4 zvjezdice na Kavi, promovisano je i arhitektonsko riješenje prvog u nizu od sedam luksuznih hotela koji će se graditi u kompleksu Luštica bay, te da "Qatari Diar" uskoro kreće sa gradnjom hotela ranga 5 zvjezdica u uvali Pržna.

"Ovaj cijeli kompleks koji vidite oko hotela "Magnolija", sagrađen je u partnerstvu kompanije "Građevinar" i Opštine Tivat koji je uspješno realizovan i kojim su obje strane dobile nove sadržaje. Zahvaljujem se "Građevinaru" i Milošu Šukoviću na ukazanom povjerenju i dobro obavljenom poslu", rekao je Novosel.

Prije dva dana sa zgrade Opštine napravljene u poslu sa “Građevinarom” koji je Tivćane koštao dodatnih 2 miliona eura otpao dio mermerne fasade.

Galerija

Bonus video: