Regata, praznik za oči

"Manifestacijama kao što je ova, Bar se vraća svojim primorskim i pomorskim korijenima. Posvećenost i požrtvovanje porodice Bokovac u kompletnoj organizaciji, kao i ovoliki broj takmičara, obaveza su lokalnoj samoupravi da i dalje podrži ovakve regate"
101 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2015. 19:28h

Podjelom nagrada najuspješnijim takmičarima i prigodnim kulturno umjetničkim programom, u barskoj marini večeras je i zvanično završena velika regata “I međunarodni Kup Latinsko jedro” koja je juče i danas privukla veliku pažnju Barana i njihovih sezonskih gostiju. U organizaciji JK “Latinsko jedro - Marina Bar” i Kalafatske radionice “Bokovac”, juče su jedrili krstaši u tri klase.

U klasi V, Miroslavka Lala Bokovac iz Kalafatske radionice uručila je nagrade za plasman redom Simu Daboviću, skiperu jedrilice „Oxzgen“ iz JP „Jovo Dabović“ iz Baošića, dr Nikši Trušu sa „Cite“ iz kotorskog „Lahora“, te Genjađinu Krišinu sa jedrilice „Alkos nost“ iz Bara.

U klasi VI prva nagrada pripala je Iliji Belanu sa „Alexandre“ iz tivatskog „Delfina“, a druga capt. Petru Brakočeviću, skiperu „Jovane“ iz barske marine,a priznanja je uručio Ilija Stojović iz TO Bar. Milica Radojičić iz kabineta predsjednika Opštine Bar dodijelila je nagrade u klasi VIII, gdje je prvi bio skiper Marko Đurišić, sa „Jelenom“, drugi Jovan Lekić sa „Modus Vivandi“ , a treći capt. Slobodan Bajković sa „Lavom“, svi iz Bara.

Danas su jedrile ojedrene barke sa latinskim jedrom, djelo Kalafatske radionice Bokovac. Prvo mjesto osvojio je tim Porto Montenegro u sastavu Toni Braun, Marijan Dimitrijevič i Rijan Pilipič, drugi je bio tim JK „Jovo Dabović“ –Miloš Radonjić, Darko Janković i Zoran Pavićević, a treči „Delfin“u sastavu Boško Grabić i Branko Krstović. Specijalnu nagradu za najbrži brod regate-umjetničku foto9grafiju Maje Đurić, primio je za jedrilicu „Angelo Rossi“ iz Herceg-Novog skiper Miloš Radonjić.

"Manifestacijama kao što je ova, Bar se vraća svojim primorskim i pomorskim korijenima. Posvećenost i požrtvovanje porodice Bokovac u kompletnoj organizaciji, kao i ovoliki broj takmičara, obaveza su lokalnoj samoupravi da i dalje podrži ovakve regate", rekao je zatvarajući regatu potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević koji je uručio priznanja najboljima u klasi ojedrenih barki.

Nenad Bokovac nije krio zadovoljstvo rezultatima regate, ističući da je ostvaren izuzetan uspjeh.

"Imali smo takve jedriličare kao što je Toni Braun, ekipa „North Sails“, majstore jedrenja iz Boke i naše dokazane Barane, poslužilo nas je i vrijeme, i mislim da je ovo bio pravi praznik za oči. Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnoj organizaciji", kazao je za“ Vijesti“ Bokovac.

Sva priznanja koja su dodijeljena takmičarima djelosu Studija „Dado i Jasmina Ćetković“. U programu zatvaranja nastupili su KUD „Rumija“ i klapa KUD „Jedinstvo“.

Galerija

Bonus video: