Herceg Novi: Turistički informativni biroi radiće i nedjeljom

"Turistička organizacija Herceg Novi planira da do 1.jula 2015. godine u svakom mjestu na rivijeri otvori turističko informativni biro gdje će moći da se obavi prijava boravka gostiju”, kazala je v.d direktorka TO Bojana Blagojević
325 pregleda 2 komentar(a)
turistički info biro Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
turistički info biro Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.06.2015. 13:22h

Turistički informativni biroi u Herceg Novom radiće i nedjeljom od 8 do 20 časova pa će stanodavci moći svaki da da prijave boravak gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Turistička organizacija Herceg Novi otvorila je pet turističko informativnih biroa, što je po ocjeni turističkih radnika nedovoljno.

Na početku turističke sezone otvoren je problem prijave boravka i naplate boravišne takse u najvećem bokeljskom gradu.

Turisti mogu da se prijave u MUP-u i na samo pet turističko-informativnih punkta, pa su iz Udruženja turističkih agencija Herceg Novog upozorili da punktovi nisu tehnički opremljeni za taj posao, kao i da osoblje nije edukovano zbog čega se već sada stvaraju velike gužve.

U Zakonu o strancima propisano je da prijavljivanje gostiju mogu da obave davaoci smještaja ili turistička organizacija. Nepravedno su izuzete turističke agencije i besmisleno eliminisane, navode iz Udruženja.

Mirko Mustur bivši direktor Izvršnog odbora TO Herceg Novi tvrdi da je to diskriminatorska odluka i upozorava da od Kamenara do Meljina na 12 kilometara obale nema nijednog informativno turističkog centra.

"Turistička organizacija Herceg Novi planira da do 1.jula 2015. godine u svakom mjestu na rivijeri otvori turističko informativni biro gdje će moći da se obavi prijava boravka gostiju”, kazala je v.d direktorka TO Bojana Blagojević.

Ovih dana na hercegnovskoj rivijeri boravi 8.079 turista što je jedan odsto više nego lani u istom periodu. Većina gostiju, njih 5.903, izabrala je smještaj u domaćinstvima.

Turiste najviše interesuju izleti

Turisti često dolaze u turističko informativni biro na Škveru gdje radi Marija Mikić.

Ona kaže da goste najviše interesuju izleti do Mamule, Rosa i Plave špilje, traže da im preporuči dobar restoran, ali i da im pozove taksi.

Bonus video: