Tivat: Taktilne površine na raskrsnicama u centru grada

U njih spadaju taktilna crta vođenja, taktilna crta upozorenja i taktilno polje upozorenja (čepasta površina). Ove površine slijepim i slabovidim osobama omogućavaju lakšu orijentaciju u prostoru, samostalno kretanje i pristupačnije javne objekte svih namjena
69 pregleda 1 komentar(a)
parking tivat, Foto: Siniša Luković
parking tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 19.10.2018. 12:08h

Na raskrsnicama u centru Tivta biće postavljene taktilne površine koje slijepim i slabovidim osobama omogućavaju lakšu orijentaciju u prostoru – najavili su iz Opštine Tivat.

Lokalna uprava je ugovor za izvošenje radova vrijedan 5.755 eura potpisala sa kompanijom “Tehnotekstil” doo Nikšić, pa će taktilne površine biti ugrađene u narednih 20 dana.

“Ugovorom je predviđeno postavljanje taktilnih crta vodilja (užljebljena površina) sa čepastim površinama, odnosno taktilnim poljima upozorenja.”- objasnili su iz Opštine. Taktilne površine su reljefno obrađene hodne površine, čepastog ili užljebljenog uzorka.

U njih spadaju taktilna crta vođenja, taktilna crta upozorenja i taktilno polje upozorenja (čepasta površina). Ove površine slijepim i slabovidim osobama omogućavaju lakšu orijentaciju u prostoru, samostalno kretanje i pristupačnije javne objekte svih namjena.

Bonus video: