Devet koreografija za kraj plesne sezone "Duge"

Djeca uzrasta od 4 do 18 godina su pokazali svoje plesačke i glumačke sposobnosti
85 pregleda 0 komentar(a)
plesna škola Duga, Foto: Adis Ramović
plesna škola Duga, Foto: Adis Ramović
Ažurirano: 21.06.2015. 07:26h

U prepunoj sali Centra za Kulturu Berane, jedina škola modernog plesa na sjeveru Crne Gore, Plesni klub „Duga“, je održao godišnji koncert pod nazivom „Dugalicious“.

Na kraju plesne sezone, koja je, kako navode iz škole, bila više nego uspješna, zaokružili su cjelokupan rad izvođenjem devet koreografija u različitim plesnim stilovima: hip-hop, street-dance show, show dance i etno folk show.

Djeca uzrasta od 4 do 18 godina su pokazali svoje plesačke i glumačke sposobnosti, ali su uspjeli da pokažu i da je suština plesa, između ostalog, dobar timski rad i posvećenost.

Najmlađe članice (pčelice) su odigrale koreografiju „Pilići“, grupa „Miracle“ (kategorija: djeca) i „Candies“ i istoimenu koreografiju, grupa Let's go (kategorija: juniori) je odigrala „Classroom Show“ i „Military Dance“, a najstarije članice PK „Duga“ su odigrale koreografije „Bang“, „Pleme“, „Applause“ i zajedno sa Let's go koreografiju „Teodulija.“ Osim plesnih grupa, na koncertu je nastuplila i pjevačka grupa sastavljena od članova PK“Duga“ koji su otpjevali i odsvirali dvije pjesme u etno i pop stilu.

U toku plesne sezone, ovaj plesni klub se okitio velikim brojem nagrada na državnim i intrenacionalnim prvenstvima, i predstavljali svoj klub i grad na mnogobrojnim manifestacijama u Crnoj Gori.

Koreograf Plesnog kluba “Duga“, Marina Nina Rmuš, je izrazila zadovoljstvo odazivom publike i na kraju zahvalila roditeljima i plesačima na podršci i povjerenju koje joj ukazuju od samog osnivanja kluba.

Bonus video: