Nelegalne ležaljke na plaži Mogren

Posljednje dvije godine zakup plaže Mogren bio je 93.000 €
359 pregleda 13 komentar(a)
Plaža Mogren, Budva, Foto: Vuk Lajović
Plaža Mogren, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.06.2015. 19:42h

Javno preduzeće „Morsko dobro“ prijavilo je Upravi za inspekcijske poslove da je neko nelegalno postavio ležaljke i ostali plažni mobilijar, te stavio u funkciju ugostiteljski objekat na plaži Mogren I.

Najpopularnija budvanska plaža Mogren I, koja je ujedno bila i „najskuplja crnogorska plaža“, jer joj je godišnja zakupnina prethodne dvije sezone iznosila 93.000 eura, ovoga ljeta je bez zakupca.

Kako su “Vijestima“ kazali u „Morskom dobru“, aneks ugovora za ovu sezonu nije zaključen, odnosno da plaža nema zakupca.

Prethodne dvije godine plažu u zakup je držala budvanska firma „Club 54“, koja je na čuvenom tenderu orgnizovanom 2013. uspjela da dostigne ponudu kompanije „Beppler & Jacobson“, vlasnika hotela “Avale“, ponudivši tada 93 hiljade eura sa PDV-om.

Kompanija koja je plažu zakupila na tri gdine, do 2016, ovoga ljeta, nakon što su zakupci brojnih crnogorskih plaža prošle sezone zbog velikog broja kišnih dana dožvjeli fijasko, nije produžila ugovor.

„Obilaskom zone morskog dobra na teritoriji opštine Budva na lokaciji Mogren I - kupalište broj B3, konstatovali smo da je izvršeno formiranje kupališta sa postavljanjem mobilijara uz pružanje usluga u ugostiteljskom objektu.

Postavljanje navedenih sadržaja urađeno je bez dozvole i odobrenja za postavljanje objekata za 2015. godinu“, navedno je u prijavi „Morskog dobra dostavljenoj Upravi za inspekcijske poslove.

Restoran na plaži svake godine u zakup izdaje Hotelska grupa “Budvanska rivijera“, tako da su zakupci, pored zakupnine javnom preduzeću plaćali još 20 hiljada eura i za zakup kafane.

Hotelska grupa je i ove godine na tenderu izdala u zakup ugostiteljski lokal na plaži Mogren , koji je juče normalno radio

Bonus video: