Kolašin: Radnici zatražili zakazivanje sjednice SO

Neki radnici u štrajku su novinarima ispričali i da im je predsjednica Željka Vuksanović, iscijepala plakate s natpisima, koje su bile zalijepljene u blizini njenih vrata
6 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2015. 15:14h

Samo dan nakon što su delegaciju Saveza sindikata Crne Gore, koju je predvodio Duško Zarubica, uvjerili da njihov štrajk nema političku konotaciju i da ih jedino zanima isplata dužnih plata, radnici lokalne uprave, Centra za kulturu i službe zaštite i spasavanja zatražili su od šefa lokalnog parlamenta Aleksandra Dožića zakazivanje sjednice SO samo sa jednom tačkom dnevnog reda - “glasanje o povjerenju aktuelnoj vlasti“.

Takođe, štrakački odbor je donio zaključak da se ni jedan radnik ne smije otpustiti dok traje štrajk, a to sve kako kažu, s obzirom da je već pripremljeno rješenje da se jedan zaposleni zaposlena u Centru za kulturu otpusti.

Ističu da je njihov zaključak u skladu sa zakonom o štrajku. Štrajkači još čekaju da se dogovori termin njihovog sastanka sa minstrom finansija Radojem Žugićem i ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević.

Sa ministrima bi , kako je novinarima kazao, Zarubica trebalo da se pregovara o rješenju problema zaposlenih, koji nijesu primili 12, odnosno 16 zarada.

Neki radnici u štrajku su novinarima ispričali i da im je predsjednica Željka Vuksanović, iscijepala plakate s natpisima, koje su bile zalijepljene u blizini njenih vrata.

Vuksanović je kazala da nije pocijepala plakate, već ih je, kako kaže, skinula ih sa zida i dala radicima da ih postave na zidove dalje od kabineta.

„Odlijepila sam plakate sa natpisima o štrajku i dala ih radnicima i kazala da imaju druge zidove da ih lijepe a da pored kabineta predsjednika ne mogu, iz prostog razloga što izvršna vlast nije u štrajku. Plakati tik pored vrata kabineta zbunjuju građane koji dolaze kod predsjednice Opštine, pa ispada da sam i ja u štrajku“, kazala je Vuksanović.

Galerija

Bonus video: