Ministarka Kovačević u radnoj posjeti Herceg Novom

Ministarka je razgovarala o obezbjeđenju lokacije za zgradu od 32 stambene jedinice kroz Regionalni stambeni program ili kupovinu stanova, o razvoju novih socijalnih servisa na lokalnom nivou i o podršci djeci i mladima koji napuštaju Dječiji dom „Mladost“ u Bijeloj
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2015. 13:25h

Iako Herceg Novi ima probleme sa nedostatkom planske dokumentacije i lokacija u vlasništvu Opštine, neće biti dovedena u pitanje izgradnja objekata za raseljena lica i razvoj novih socijalnih servisa, zaključeno je nakon sastanka ministarke rada i socijalnog staranja Zorice Kovačević i predsjednika Opštine Nikole Gojkovića.

Ministarka je razgovarala o obezbjeđenju lokacije za zgradu od 32 stambene jedinice kroz Regionalni stambeni program ili kupovinu stanova, o razvoju novih socijalnih servisa na lokalnom nivou i o podršci djeci i mladima koji napuštaju Dječiji dom „Mladost“ u Bijeloj.

Predložena je izgradnja male grupne kuće za djecu bez roditeljskog staranja koja napuštaju Dom nakon 27 godina života. Na istoj lokaciji bi mogao da bude izgrađen i Dom za stara lica.

Ministarka Kovačević je upoznala predstavnike Opštine i sa idejom da se dio prostora Dječijeg doma u Bijeloj koristi kao Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, obzirom da su u postojećem Dnevnom centru u Igalu ograničeni kapaciteti.

To, međutim, ne bi značilo da će Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju koji radi u Igalu biti zatvoren. On će, kao i do sada, biti jedan od servisa za djecu sa smetnjama u razvoju.

Ministarka Kovačević je zajedno sa predsjednikom Gojkovićem razgovarala i sa radnicima Vektra Boke u stečaju i kazala je da će im izaći u susret u okviru svojih nadležnosti, saopšteno je nakon sastanka.

Galerija

Bonus video: