Herceg Novi: Građanski biro će za maturante raditi i u subotu

U subotu će raditi dva šaltera, a ovjera dokumenata je besplatna za đake.
50 pregleda 0 komentar(a)
Građanski biro, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Građanski biro, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 18.06.2015. 13:27h

Građanski biro Opštine radiće u subotu vanredno od 10 do 12 sati kako bi hercegnovski maturanti mogli da ovjere kopije svjedočanstava i diploma o završenoj srednjoj školi.

To su se danas dogovorili načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Siniša Ćurčija i direktor Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ MomirDragićević.

U subotu će raditi dva šaltera, a ovjera dokumenata je besplatna za đake.

Podsjećamo da od 1. juna Građanski biro radi svakog radnog dana od 7,30 do 19 časova. Kao i u jutarnjim satima građani imaju mogućnost, da poslijepodne ovjere dokumenta i prepise, ili da predaju svoje zahtjeve odnosno predmete.Službenik koji radi poslije podne prima i klasifikuje te predmete i oni se sutradan ujutro, čim se u 7 sati otvori Građanski biro, šalju nadležnim opštinskim službama i sekretarijatima na obradu.

Ekspeditivnost je maksimalna, kaže načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Siniša Ćurčija.

"Nadamo se da će ubuduće građani mogućnost da posao završe u poslijepodnevnim časovima više koristiti, jer je radno vrijeme produženo na njihovo insistiranje, zbog, kako je najčešće navođeno, nemogućnosti da završe posao u jutarnjim satima, jer rade ili su spriječeni nekim drugim obavezama. Cilj je bio i da se smanje gužve u jutarnjim časovima, odnosno, da građani završe posao bez velikog čekanja i nervoze", kaže Ćurčija i ističe da se poslije podne posao može završiti i lakše i brže.

Analizu rada Biroa po novom radnom vremenu napraviće 25. jula kako bi vidjeli da li postoje stvarni razlozi da se sa radom poslije podne nastavi tokom cijele godine.

Bonus video: