Savršen zločin

Potvrđuje se ono što sam vam rekao u prethodnom pismu – da od specijalnog i kontroverznog sudije Jovanića možemo očekivati progon a ne pravdu – zato sam vas zamolio da nam pomognete i da nam ga skinete s vrata
69 pregleda 16 komentar(a)
Blažo Jovanić, Foto: Savo Prelević
Blažo Jovanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.06.2015. 14:42h

Duško Marković, potpredsjednik Vlade

Zoran Pažin, ministar pravde

Vesna Medenica, predsjednica VS

Uvažena gospodo,

Kao što sam vam najavio u pismu od juče predsjednik Privrednog suda, specijalni i kontroverzni, Blažo Jovanić zloupotirjebio je zakon i iskoristio ga za progon jednog pravnog subjekta a ne za njegovu zaštitu. Zloupotreba je tim veća jer se radi o subjektu od posebnog društvenog interesa, najuticajnijem elektronskom mediju u Crnoj Gori, kome građani ubjedljivo najviše vjeruju. O zloupotrebi funkcije pomenutog sudije svjedoči više presedana. Posebno kada su mediji u pitanju. Prvo je učinio presedan i u rekordnom roku, par dana nakon što je dobio dopis Poreske uprave donio rješenje o predstečajnom postupku. Iako je iz sredstava informisanja znao da je dug plaćen, igrao se datumima i pokušao da stvari ugura u takozvani legalni okvir. Kao da je jedva čekao da krene u juriš na TV Vijesti. Specijalni i kontroverzni predsjednik Privrednog suda je potom insistirao na održavanju ročišta iako je po članu 58 Zakona o privrednim društvima imao mogućnost da otkaže ročište nakon što je od Poreske Uprave, Centralne banke i advokata TV Vijesti dobio potvrde da je dug plaćen a račun deblokiran. Sada, nakon održanog ročišta, sasvim je jasno zašto je specijalni i kontroverzni Jovanić insistirao na ročištu – zato da bi takozvanom stečajnom upravniku koga je sam imenovao i instruirao dao priliku da se pokaže! Da oblati i kompromituje TV Vijesti fabrikovanim zaključcima i time nanese novi udarac njenom poslovanju. U tu svrhu je iskoristio i „patriotske medije“, finansirane i uređivane iz istih krugova koji su kandidovali specijalnog Jovanića za predsjednika Privrednog suda, koji danas zveče o problemima u poslovanju TV Vijesti. A ćute o desetinama partnerskih firmi njihovog gazde koje su pojele crnogorske resurse i kojima specijalni i kontroverzni sudija Jovanić godinama izbjegava da uvede stečaj.

Očito je gospodo, da se sve radi sa jednim ciljem - da se zaplaše naši gledaoci i partneri! Kakav savršen zločin. I danas ta propaganda bruji o dugu TV Vijesti od preko 4 miliona i za njih izvjesnom bankrotu. A do tog iznosa su došli sabirajući babe i žabe, kredite vlasnika sa njihovim ulozima, potraživanja sa dugovanjima. Radi se dakle o najgrubljem falsifikatu! Da ne govorim o tome, da bi svaki Privredni sud, čak i da su tačni ovi podaci, izbjegao njihovo iznošenje u javnost jer time samo urušava jedan privredni subjekat i njegove pokušaje da se konsoliduje. Dakle, potvrđuje se ono što sam vam rekao u prethodnom pismu – da od specijalnog i kontroverznog sudije Jovanića možemo očekivati progon a ne pravdu – zato sam vas zamolio da nam pomognete i da nam ga skinete s vrata. Javnosti radi moram se pozabaviti Jovanićevim falsifikatima i naglasiti da je operativni dug Vijesti 7 puta manji od onog koji je on saopštio sakriven iz stečajnog upravnika. Plus, taj dug je stoprocentno pod kontrolom, reprogramiran u dogovoru sa našim dobavljačima! Izvjesni upravnik Zejak, podnosilac izvještaja, sačinio je taj izvještaj a da nije tražio niti jedan papir od TV Vijesti niti tumačenje zaključaka koje je izveo na skandalozan i falsifikovan način. To, takođe, rađa još jedno pitanje gospodo – ko daje licence ovakvim stečajnim upravnicima koji su spremni, po nalogu specijalnog i kontroverznog sudije Jovanića, da sačinjavaju ovako brutalne falsifikate.

Uvažena Gospodo,

Nadam se da Vam je jasno nakon svega šta je bila namjera sudije Jovanića. I o kakvom se sudiji radi. Kako ne vjerujemo da će Sudski Savjet, koji ga je jednoglasno imenovao da vodi jedan tako značajan sud, naći bilo šta sporno u ovakvom njegovom ponašanju, mi ćemo o svemu izvijestiti predstavnike EU i SAD u Podgorici, kako bi eventualno oni prateći realizaciju zahtjeva vezanih za vladavinu prava, mogli zaključiti o tome kako napreduju reforme pravosudnog sistema sa prvacima pravde kao što je specijalni i kontroverzni Blažo Jovanić. Mi ćemo naravno kada se steknu uslovi za pošteno i fer suđenje podnijeti prijave protiv pomenutih osoba i svih onih koji su učestvovali u kreiranju i plasiranju ovakvih falsifikata. Samo da vas podsjetim da su advokati iz SAD procijenili da je na ovaj način TV Vijesti, od njenog osnivanja, nanesena šteta od preko 4 miliona eura. Taman toliko koliko je Jovanić, njegovom metodom, sabrao dug TV Vijesti. S tim što je procjena naših advokata zasnovana na činjenicama i dokazima koje će, sigurni smo, jednog dana potvrditi i nezavisni Sud u Podgorici.

S poštovanjem

Željko Ivanović

Bord TV Vijesti

Bonus video: