Vlast u Danilovgradu reketira turiste prema Ostrogu

Savović je kazao odbornicima DPS-a da “duže traje jogurt u julskim danima, nego njihova riječ i odluke”, podsjećajući da su u petak, na početku sjednice koja je juče završena, usvojili plan Turističke organizacije, u kom je predviđena naplata takse od 0,5 eura
276 pregleda 13 komentar(a)
SO Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
SO Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 16.06.2015. 19:43h

Odluka da se cijena izletničke takse poveća sa 0,5 na jedan euro, juče je u danilovgradskom parlamentu izazvala oštru polemiku između opozicionih i odbornika DPS-a. Opozicioni odbornici protivili su se stopostotnom povećanju cijene, tvrdeći da vlast na taj način reketira turiste koji dolaze u obilazak manastira Ostrog, dok su odbornici DPS-a to negirali.

Odbornik DF-a Željko Savović kazao je odbornicima DPS-a da “duže traje jogurt u julskim danima, nego njihova riječ i odluke”, podsjećajući da su u petak, na početku sjednice koja je juče završena, usvojili plan Turističke organizacije, u kom je predviđena naplata takse od 0,5 eura.

Nikola Vukićević (DPS) nakon toga kazao je da neke crnogorske opštine već odavno izletničku taksu naplaćuju po cijeni od jedan euro. Pojasnio je da su takse oslobođeni turisti koji dođu u sklopu humanitarne organizacije, osobame sa hendikepom, građani Crne Gore koji individualno dolaze da posjete Ostrog.

Jovan Marković, odbornik iz redova DPS-a poručio je opozicionim odbornicima da ne brane manastir od njih, jer ga “to vrijeđa”. Savović je kazao da lokalna vlast umjesto da dijalogom sa Srpskom pravoslavnom crkvom riješi to pitanje, otima od njih, nakon čega je Vukićević rekao da oni dijalog nikada nisu prekidali.

“Siguran sam da ima više vjernika te crkve u našoj partiji, nego što neke opozicione partije imaju članova”, kazao je on.

Povećanje cijene ipak je izglasano glasovima odbornika DPS-a.

Bonus video: