Ambasadorka SAD boravila u radnoj posjeti Tivtu

Iz Opštine je saopšteno da je ambasadorka Uehara čestitala lokalnim vlastima "na svemu što je do sada urađeno u Tivtu, navodeći našu opštinu kao jednu od vodećih u Crnoj Gori u domenu prostorne uređenosti i investicionog ambijenta"
2 komentar(a)
Ivan Novosel, Margaret Uehara, Foto: Opština Tivat
Ivan Novosel, Margaret Uehara, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 16.06.2015. 13:28h

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara boravila je u radnoj posjeti Tivtu gdje se sastala sa gradonačelnikom Ivanom Novoselom.

"Gradonačelnik Novosel je iskoristio priliku da ambasadorku Uehara upozna sa razvojem Tivta u proteklih par godina, kao i o značajnim investitorima koji djeluju na području naše opštine. Uvažavajući SAD kao prijateljsku zemlju i značajnog partnera Crne Gore na putu evroatlantskih integracija kao i dobijanja poziva za učlanjenje u NATO, Novosel je iskazao otvorenost opštine na čijem je čelu da pruži punu podršku pospješivanju saradnje između naše dvije zemlje, ističući potrebu obje strane da se u narednom periodu još više založe za promovisanje potencijala Crne Gore i opštine Tivat u cilju dovođenja američkih investitora ali i samih turista iz ove nam prijateljske zemlje", navodi se u saopštenju iz Novoselovog kabineta.

Iz Opštine je saopšteno da je ambasadorka Uehara čestitala lokalnim vlastima "na svemu što je do sada urađeno u Tivtu, navodeći našu opštinu kao jednu od vodećih u Crnoj Gori u domenu prostorne uređenosti i investicionog ambijenta".

Ambasadorka SAD je obećala i da će se lično založiti "da u narednom periodu dovede što veći broj američkih kompanija koje bi započele svoj biznis u Tivtu".

Dogovorena je intenzivnija saradnja i razmjena informacija između Opštine Tivat i Američke Privredne Komore AMCHAM u Podgorici, a Uehara je nakon sastanka sa Novoselom, obišla Port Montenegro i Luštica Bay.

Bonus video: