Saradnja sa Neregelijom otvara nove mogućnosti za studente farmacije

"Farmaceutski fakultet ima za cilj da obrazuje i usavršava kadar, konstantno podiže nivo farmaceutske struke i stvara dobru naučnu bazu iz ove oblasti. Vjerujem da će saradnja sa kompanijom Neregelia pomoći u ostvarivanju ovog cilja“
154 pregleda 3 komentar(a)
Neregelija i Farmacija, Foto: Neregelia
Neregelija i Farmacija, Foto: Neregelia
Ažurirano: 15.06.2015. 13:25h

Studenti Farmaceutskog fakulteta iz Podgorice imaće u narednom periodu priliku da se upoznaju sa još jednom granom industrije u kojoj mogu da pronađu zaposlenje, zahvaljujući saradnji koju je ova univerzitetska jedinica uspostavila sa najvećom distributivnom kompanijom u Crnoj Gori - Neregelia iz Podgorice.

Cilj te saradnje jeste da se studentima farmacije otvore nove perspektive. Sporazum o poslovnoj saradnji potpisali su vršilac dužnosti dekana Farmaceutskog fakulteta Refik Zejnilović i Ljilja Pižurica, izvršni direktor kompanije Neregelia.

"Farmaceutski fakultet ima za cilj da obrazuje i usavršava kadar, konstantno podiže nivo farmaceutske struke i stvara dobru naučnu bazu iz ove oblasti. Vjerujem da će saradnja sa kompanijom Neregelia pomoći u ostvarivanju ovog cilja“, saopštio je vršilac dužnosti dekana Farmaceutskog fakulteta prof. dr Refik Zejnilović.

Izvršni direktor Neregelie Ljilja Pižurica navela je da Neregelia konstantno nastoji da pokaže mladim generacijama sve njihove mogućnosti. „U prethodnim godinama smo takođe sarađivali sa fakultetima na ovaj način, a sada smo srećni što imamo priliku da studentima Farmaceutskog fakulteta približimo jednu cijelu, njima možda manje poznatu granu industrije, vezanu za trgovinu i marketing farmaceutskih proizvoda. Vjerujem da ćemo tokom predavanja i prakse uspjeti da zainteresujemo studente ovog Fakulteta da svoju budućnost nađu zapošljavajući se i u našem sektoru“, poručila je Pižurica.

Doc. dr Zorica Potpara sa Farmaceutskog fakulteta smatra da je saradnja u najboljem interesu studenata, koji će se na taj način upoznati sa praksom. „Plan i program našeg Fakulteta je koncipiran tako da svaki student pored teorije mora da se upozna tokom studija i sa praksom. Kroz deseti semestar na Fakultetu studenti obilaze veliki broj institucija i ustanova u kojim mogu da rade, a u sklopu ove saradnje upoznaće i sisteme skladišta i nabavke ljekova“, kazala je Potpara.

Predstavnici Neregelie će kroz stručna predavanja na Farmaceutskom fakultetu i obavljanjem prakse u kompaniji, upoznati studente sa trgovinom i marketingom farmaceutskih proizvoda. Sporazumom o poslovnoj saradnji obuhvaćeni su i zajednički predlozi u cilju unaprjeđenja praktične nastave, rad na zajedničkim istraživačkim projektima, te razmjena znanja i vještina u cilju podizanja kvaliteta rada.

Bonus video: