Euromost: Manje građana odlazi sa sjevera

Mekić je dodao da su u srijedu evidentirali dva puna autobusa
0 komentar(a)
Iseljavanje, Euromost, Foto: Euromost
Iseljavanje, Euromost, Foto: Euromost
Ažurirano: 14.06.2015. 13:46h

Tokom ove nedelje NVO Euromost evidentirala je odlazak manje autobusa nego predhodne nedelje. Takodje su njihovi aktivisti na autobuskoj stanici u Rožajama evidentirali inspekciju za drumski saobraćaj, koja je od ranih jutarnjih časova vršila kontrolu prevoznika i privatnih auta koji su prevozili gradjane prema državama EU, kazao je izvršni direktor NVO Euromost Almir Mekić.

"Da li je to razlog da neki prevoznici nijesu u subotu prolazili kroz autobusku u Rožajama i da ih je neko obavijestio o ovoj inspekciji ili manji broj gradjana odlazi ove nedelje, zbog izjava Njemačkih zvaničnika da će vratiti i vraćati sve azilante iz Crne Gore vidjećemo tokom naredne nedelje, kada dobijemo informacije iz prihvatnih centara u Njemačkoj o broju gradjana iz Crne Gore koji se prijavio tokom ove nedelje, kazao je Mekić.

Mekić je dodao da su u srijedu evidentirali dva puna autobusa.

"Jedan jutarnjim i jedan u popodnevnim časovima koji su odvezli porodice prema Novom Pazaru i dalje prema državama EU, dok smo u subotu od pet do sedam ujutro evidentirali tri, što je ukupno pet autobusa u subotu ili tri manje nego predhodne subote. Takodje smo evidentirali pet taksi auta koji su odvezli porodice iz Rožaja prema Novom Pazarau i dva privatna auta marke šaran koji su odvezli porodice prema Njemačkoj" zaključio je Mekić

Bonus video: