I nasilnik može biti kandidat za Trinaestojulsku nagradu

Pejovića su za nagradu predložili iz KAP-a, na čelu sa glavnim menadžerom Nebojšom Dožićem, koji je izjavio da KAP-a ne bi bilo da nije nikšićkog biznismena
132 pregleda 32 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2015. 06:38h

Kandidatura vlasnika Kombinata Aluminijuma Podgorica (KAP) Veselina Pejovića za Trinaestojulsku nagradu u skladu je sa kriterijumima predviđenim konkursom, nezvanično je potvrđeno “Vijestima” iz žirija.

Iz žirija je pojašnjeno da nije bilo “izdvojenih mišljenja”, odnosno da se niko nije protivio da osuđeni nasilnik bude kandidat.

U žiriju, koji je imenovala Skupština, su predsjednik Dragan Kovačević i članovi Dragan Vukčević, Predrag Ivanović, Dragan Koprivica, Milenko Popović i Ilija Vujošević.

Pejovića su za nagradu predložili iz KAP-a, na čelu sa glavnim menadžerom Nebojšom Dožićem, koji je izjavio da KAP-a ne bi bilo da nije nikšićkog biznismena.

Pejović je nedavno uslovno osuđen za ugrožavanje sigurnosti lidera PZP-a Nebojše Medojevića. Zakonom o državnim nagradama nije precizirano ograničenje za osuđivana lica.

Pored Pejovića, za ovu nagradu su predložena još 22 kandidata.

Trinaestojulska nagrada dodjeljuje se građaninu, ili državljaninu Crne Gore, grupi lica, ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za djela, ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva u prethodne dvije godine, koja su od izuzetnog značaja za Crnu Goru.

Prošle godine nagradu su dobili slikar Vojislav Stanić, reditelj Gojko Kastratović, istoričar umjetnosti Aleksandar Čilikov i istoričar Niko Martinović. Stanić je nagradu dobio za životno djelo.

Bonus video: