Vujisić podnio ostavku usred emisije

"U ponedjeljak neću ići kod ministarke, već će to vjerovatno uraditi moja advokatica"
610 pregleda 44 komentar(a)
Branko Vujisić, Foto: Arhiva “Vijesti”
Branko Vujisić, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 12.06.2015. 20:24h

Predsjednik Skupštine Saveza sindikata Crne Gore Branko Vujisić noćas je u emisiji "Robin Hud" rekao da podnosi ostavku na tu funkciju.

On je odlučio da napusti emisiju i tako izrazi svoj protest zbog cijele situacije, kazavši da ostavku podnosi ministarki rada Zorici Kovačević.

"U ponedjeljak neću ići kod ministarke, već će to vjerovatno uraditi moja advokatica", kazao je Vujisić "Vijestima" nakon emisije Robin Hud.

On je istakao da i kada bi Marko Nikčević ponovo bio upisan kao generalni sekretar on ne zna da li bi se vratio na prethodnu funkciju.

"Ja sam dugogodišnji novinar koji je dobio brojne nagrade i priznanja. Ušao sam u ovo ne znajući šta me čeka i dokle će dovesti. O ovome će se izjasniti i Skupština SS", istakao je Vujisić.

"Ovo treba shvatiti kao podnošenje ostavke Zorici Kovačević", kazao je "Vijestima" doskorašnji generalni sekretar SSCG Marko Nikčević.

Član Statutarne komisije SSCG Predrag Spasojević je izjavio da je ovo dokaz da Vujisić zna da nijesu u pravu.

Nakon emisije "Robin Hud" Spasojević je "Vijestima" rekao da je suština to da su Nikčevićeve pristalice svjesne da više nemaju podršku.

"Sve i da smo mi formalno pravno pogriješili oni više nemaju podršku naroda", zaključio je Spasojević.

U SSCG već duže vrijeme vladaju tenzije, koje su se intenzivirale odlukom Ministarstva rada da imenuje Duška Zarubicu za generalnog sekretara.

To nije prihvatio Marko Nikčević, dotada generalni sekretar SSCG koji se žalio Upravnom sudu, pa je Zarubica nekoliko puta pokušao nasilno da uđe u prostoriju, što je na kraju rezultiralo i fizičkim obračunom.

Vujisić je tada kazao da su ga udarali čak i drškom od pištolja. Iste večeri je zapaljen automobil Sindikata koji je koristio Nikčević.

Bonus video: