Srećko Kestner može da gradi vilu u Pržnu

Kestner je oglasio da prodaje atraktivni plac naspram hotela “Maestral” na rtu Šipkov krš za dva miliona eura
357 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2015. 17:35h

Budvanski Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj izdao je juče urbanističko-tehničke uslove (UTU) za izradu investiciono-tehničke dokumentacije za gradnju luksuzne vile na lokalitetu Šipkov krš na ulazu u Pržno, Srećku Kestneru.

Kestner, jedan od aktera duvanske afere na Balkanu i nekadašnji poslovni partner srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta, oglasio je još prije pola godine, preko svoga zastupnika da prodaje atraktivan placnaspram hotela “Maestral” na rtu Šipkov krš za dva miliona eura.

Kestner koji se u katastru vodi kao vlasnik parcele od 1.165 kvadrata, koja se strmo spušta ka moru, na samoj raskrsnici, kada se sa Jadranske magistrale skreće ka Pržnu, predao je zahtjev resornom sekretarijatu za dobijanje prvog papira u proceduri za izdavanje građevinske dozvole.

Na velikom bilbordu, na kome je bila oglašena prodaja, kompjuterski je prikazan izgled buduće vile koju namjerava da izgradi.

Urbanističkim uslovima na placu je predviđena izgradnje vile sa pet zvjezdica, koja može imati maksimalnu bruto građevinsku površinu od 352 kvadrata, a spratnost je suteren i prizemlje, imjući u vidu da je riječ o strmom placu.

Brojni prodavci nekretnine savjetuju one koje se odlučuju da prodaju zemlju da prvo izvade sve papire jer kupci traže da vide da na placu nema nikakvih opterećenja i da je moguć gradnja pa je UTU jedan od dokaza da nema prepreka.

Kestner, ključna figura šverca cigareta, kupio je atraktivno parče zemljišta na pjeni od mora, prije deceniju od mještana, i prethodnih godina nije pokazivao želju da na njemu nešto izgradi.

Šipkov krš, trenutno je jedno od najatraktivnijh lokaliteta na budvanskoj rivijeri, gdje je u proteklih pola godine počela izgradnja nekoliko vila.

Riječ je o rtu, udaljenom sto metara vazdušne linije od “Maestrala”, na samom početku uvale Pržno, sa koga se pruža nevjerovatan pogled, gdje je aktuelnim planinskim dokumentima predviđena izgradnja turističkih objektaka visoke kategorije, kao i rezidnecijalnog kompleksa vila.

Srećko Kestner 2012. godine hapšen po Interpolovoj potjernici

Ime Srećka Kestnera godinama se vezivalo za šverc cigareta.

Uhapšen je 31. jula 2012. na graničnom prelazu kod Bosanske Gradiške, po Interpolovoj potjernici kojom ga je potraživao NCB Visbaden jer je prekršio njemački zakon o trgovini.

Zemaljski sud u njemačkom gradu Hof u novembru 2012. godine osudio ga je na godinu i po zatvora uslovno, zbog šverca cigareta.

Pored uslovne kazne, Kestner je kažnjen i sa 30.000 eura, prenio je tada njemači list “Augs burger allgemeine”.

Kestner je, objavili su tada njemački mediji prethodno priznao krivicu i objasnio da je organizovao transport cigareta iz Holandije preko Njemačke za Crnu Goru i da je za to dobio 12.000 dolara.

U sudu tokom njegovog svjedočenja nije pomenut nijedan saučesnik.

Kestner je ranije premijera Mila Đukanovića označavao kao čovjeka pod čijim patronatom su švercovane cigarete tokom 90-ih.

Galerija

Bonus video: