Uručene nagrade najuspješnijim na državnom takmičenju

Nagrade su uručene pobjednicima takmičenja iz engleskog, ruskog, italijanskog, francuskog i njemačkog jezika, kao i iz matematike, hemije, istorije, geografije i programiranja
69 pregleda 0 komentar(a)
nagrade Ministarstvo prosvjete, Foto: Mps.gov.me
nagrade Ministarstvo prosvjete, Foto: Mps.gov.me
Ažurirano: 12.06.2015. 13:04h

Ministar prosvjete Predrag Bošković i direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović uručili su danas nagrade pobjednicima Državnog takmičenja osnovnih i srednjih škola.

Nagrade su uručene pobjednicima takmičenja iz engleskog, ruskog, italijanskog, francuskog i njemačkog jezika, kao i iz matematike, hemije, istorije, geografije i programiranja.

Bošković je ocijenio da obrazovanje treba da se kreira prema najboljima i poručio učenicima da je siguran da mogu biti najbolji jer su to pokazali znanjem, radom, karakterom, hrabrošću, idejom i kreativnošću.

„Vi ste ono pravo ogledalo Crne Gore, ono čemu država treba da teži, ono čemu čitava prosvjeta treba da se okrene, a to je da obrazovanje kreira prema najboljima“, kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima, nagrade učenicima koji su na takmičenju postigli najbolje rezultate biće jedna lijepa uspomena u njihovim životima.

„Dodjela ovih nagrada biće jedan novi podstrek da iduće godine na istim takmičenjima, na drugim nivoima postignite najbolje moguće rezultate kako ste to i do sada radili“, poručio je Bošković.

On je učenicima čestitao na ostvarenim rezultatima i zahvalio što Crnu Goru čine boljom.

„Treba da budete dio jedne prosperitetne Crne Gore, nešto što će podići kvalitet razvoja Crne Gore u budućnosti na mnogo veći nivo“, zaključio je Bošković.

Direktorica Ispitnog centra, Dragana Dmitrović, poručila je nagrađenim učenicima da znanjem upravljaju vremenom i kreiraju budućnost.

“Kažu da mudrost počinje željom za znanjem. Ta želja je bila podstrek takmičarskog duha i upravo to nas je okupilo na dodjeli nagrada, najboljim učenicima i njihovim mentorima”, kazala je Dmitrović.

Ona je naglasila da je Ministarstvo prosvjete omogućilo da se izvrsnost i kvalitet i ove godine nagrade.

“Dragi učenici, vaši rezultati ostaju kao trajni pečat sadašnjosti, ali i putokaz budućim generacijama. Znanjem upravljate vremenom i kreirate budućnost. Vaša energija i težnja za dostignućima, promjene koje nositie u sebi vode i vašu i budućnost Crne Gore”, zaključila je Dmitrović.

Na državnom takmičenju ukupno je učestvivalo 484 učenika osnovnih škola, a nagrađeno je njih 30.

Na takmičenju srednjoškolaca učestvovalo je 363 učenika, dok je nagradu osvojilo njih 34.

Ministarstvo prosvjete nagradilo je učenike i mentore tablet računarima.

Bonus video: