Pavićević ostaje u Sindikatu zdravstva

Smijenila ga njegova sindikalna organizacija, a mandat na čelu granskog sindikata ističe mu za godinu
590 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Luka Zeković
Vladimir Pavićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.10.2018. 14:09h

Iako su mu kolege iz Sindikalne organizacije Kliničkog centra (KC) izglasale nepovjerenje, bivši lider sindikalaca te zdravstvene ustanove Vladimir Pavićević ostaće na čelu Sindikata zdravstva pri Uniji slobodnh sindikata Crne Gore (USSCG).

To znači da će Pavićević, koji je inače i zamjenik generalnog sekretara USSCG Srđe Kekovića, na osnovu funkcije prvog čovjeka Sindikata zdravstva, interese te radničke organizacije i dalje zastupati u kontrolnim tijelima poput Savjeta Radio - televizije Crne Gore (RTCG) i Socijalnog savjeta Ministarstva rada...

“Ostajem na čelu Sindikata zdravstva. Mandat mi ističe krajem sljedeće godine”,odgovorio je Pavićević “Vijestima”, koji je već 12 godina na čelu Sindikata zdravstva USSCG.

Na redovnoj sjednici Skupštine sindikalne organizacije KC-a, održanoj 27. septembra uveče, Pavićević je, tajnim glasanjem, smijenjen sa funkcije predsjednika. Za vršioca dužnosti predsjednika izabran radiolog Nebojša Radonjić.

Prva tačka dnevnog reda bila je razmatranje dosadašnjih aktivnosti na realizaciji novog kolektivnog ugovora, a druga glasanje o povjerenju. Pavićevića je podržao 21 delegat, dok je njih 30 izglasalo nepovjerenje dotadašnjem predsjedniku. Skupština Sindikalne organizacije broji 53 delegata.

“Pristupilo se glasanju i poslije tog dijela nijesam učestvovao u radu Skupštine. Ono što je za očekivati je da u relativno skorijem periodu budu izbori, na svim nivoima. Očekujem da će sindikat nastaviti da radi na kolektivnom ugovoru, kako bi dobili benefite, odnosno povećanje zarada”, rekao je Pavićević.

Članovi sindikalne organizacije KC “Vijestima” su nezvanično kazali da su duže vrijeme bili nezadovoljni radom Pavićevića, jer je navodno samovoljno donosio odluke.

Iz USSCG “Vijestima” je nezvanično rečeno da Pavićević, iako je smijenjen sa pozicije predsjednika Sindikalne organizacije KC-a, ne može po automatizmu da bude smijenjen i sa mjesta predsjednika Sindikata zdravstva.

Bonus video: