Đorđević: Odnosi Crne Gore i Srbije su na uzlaznoj putanji

Đođević je danas boravio u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, gdje je sa državnim sekretarom, Bojanom Šarkićem, razgovarao o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane i regionalnim bezbjednosnim izazovima
0 komentar(a)
Zoran Đorđević, Bojan Šarkić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Zoran Đorđević, Bojan Šarkić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 11.06.2015. 14:56h

Odnosi Crne Gore i Srbije, uključujući i one u oblasti odbrane, na uzlaznoj su putanji, rekao je državni sekretar srpskog Ministarstva odbrane (MO) Zoran Đorđević, navodeći da ta država ostaje na poziciji vojne neutralnosti.

Đođević je danas boravio u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, gdje je sa državnim sekretarom, Bojanom Šarkićem, razgovarao o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane i regionalnim bezbjednosnim izazovima.

"Šarkić je zadovoljan sadržajem i intenzitetom saradnje sa susjednom zemljom, posebno realizacijom zajedničkih vježbi i obuka iz oblasti odbrane. Istakao je važnost kvalitetne saradnje između zemalja susjeda, u duhu doprinosa izgradnji i intenziviranju međusobnog povjerenja, a samim tim unaprjeđenju regionalne saradnje i stabilnosti na području zapadnog Balkana", kazali su iz MO.

Dodaje se da je upoznao sagovornike sa dinamikom sprovođenja intenziviranog i fokusiranog dijaloga i ostvarenim progresom u sektoru odbrane.

"Kao rezultat implementacije reformi, modernizacije i reorganizacije MO i Vojske, Crna Gora očekuje da će do kraja godine dobiti poziv za članstvo u NATO", kazao je Šarkić.

Kako je saopšteno, Đorđević je naveo da Srbija ostaje na poziciji vojne neutralnosti.

On je kazao i da su međusobni odnosi dvije zemlje, uključujući i odnose u oblasti odbrane na uzlaznoj putanji.

"Češće komunikacije i prepoznavanje oblasti zajedničkog djelovanja su u interesu obje zemlje, ali i regiona u cjelini", zaključio je Đorđević.

Bonus video: