Klima u KIC-u "Budo Tomović" ne radi

"Riječ je o veoma starom uređaju za rashlađivanje koji je u jako lošem stanju i često imamo problema. Već neko vrijeme se u takvim vrućinama izvode predstave, održavaju kulturne večeri, nažalost ista situacija se desila sa koncertom 'Zvjezdica', ali molim građane da se još malo strpe”, kazala je Burzan
80 pregleda 0 komentar(a)
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.06.2015. 16:38h

Iako je dječiji hor "Zvjezdice" u subotu, povodom 30. rođendana, održao lijep koncert, djeca i roditelji nijesu mogli da uživaju zbog velike vrućine u Kulturno-informativnom centru (KIC) “Budo Tomović”.

Roditelji tvrde da klima u KIC-u nije radila, zbog čega je djeci na sceni bilo neugodno, a i svima koji su prisustvovali programu.

Direktorica KIC-a Snežana Burzan kazala je “Vijestima” da je popravljanje “praistorijskog” klima uređaja u toku i da se nadaju da će proraditi do kraja sedmice.

"Riječ je o veoma starom uređaju za rashlađivanje koji je u jako lošem stanju i često imamo problema. Već neko vrijeme se u takvim vrućinama izvode predstave, održavaju kulturne večeri, nažalost ista situacija se desila sa koncertom 'Zvjezdica', ali molim građane da se još malo strpe”, kazala je Burzan.

Tvrdi da bi mnogo ranije popravili, ili čak zamijenili klima uređaj, da nije sporih procedura o javnim nabavkama koje moraju da ispoštuju.

Roditelj Eva Trifunović kazala je "Vijestima” da su "Zvjezdice” najprestižniji dječiji hor u Crnoj Gori zbog čega su zaslužili da im država i grad pripreme mnogo bolji koncert povodom tridesetogodišnjice.

"Program je bio perfektan i hor je stvarno odradio svoj posao, ali zbog vrućine je bilo gotovo nemoguće pratiti koncert, a gužva je bila ogromna”, kazala je Trifunović.

Ona tvrdi da je veliki broj roditelja stajao ispred ulaza, jer je interesovanje bilo veliko, a nije bilo dovoljno mjesta za sve.

"Zašto je morao da bude baš KIC, moglo se organizovati na nekom većem mjestu, gdje bi više građana moglo da uživa u koncertu”, kazala je Trifunović.

Direktor Dječijeg saveza Podgorica Aleksandar Milošević kazao je da je koncert bio uspješan i da su djeca uživala, a nije želio da komentariše problem sa klimom.

Bonus video: