Ulama: Crna Gora pouzdan partner u borbi protiv trgovine ljudima

Kako je saopšteno iz Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, cilj sastanka je jačanje saradnje u toj oblasti između predstavnika neformalne mreže nacionalnih izvjestilaca EU i mreže država jugoistočne Evrope
94 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Ulama, Foto: Savo Prelević
Zoran Ulama, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2015. 14:05h

Crna Gora je spremna da bude pouzdan partner drugim državama u borbi protiv trgovine ljudima, poručio je nacionalni koordinator za borbu protiv te vrste organizovanog kriminala, Zoran Ulama.

On je u Briselu učestvovao na sastanku neformalne mreže nacionalnih izvjestilaca i ekvivalentnih mehanizama za borbu protiv trgovine ljudima Evropske unije (EU).

Kako je saopšteno iz Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, cilj sastanka je jačanje saradnje u toj oblasti između predstavnika neformalne mreže nacionalnih izvjestilaca EU i mreže država jugoistočne Evrope.

Jačanje saradnje se, kako je saopšteno, omogućava kroz obezbjeđivanje platforme za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse.

Ulama je, kako se navodi, prisutnima predstavio napore koji se u Crnoj Gori ulažu u borbu protiv trgovine ljudima.

On je, kako se navodi, ukazao na „punu spremnost Crne Gore da bude pouzdan partner svim državama u borbi protiv tog oblika organizovanog kriminala“.

Kako se navodi u saopštenju, sastankom predsjedava koordinatorka EU za borbu protiv trgovine ljudima, Miria Vasiliadou.

Bonus video: