Iz državnog budžeta za Bukovicu pola miliona eura

2 komentar(a)
MZ Bukovica, Foto: Mrs.gov.me
MZ Bukovica, Foto: Mrs.gov.me
Ažurirano: 09.06.2015. 14:54h

U mjesnoj zajednici (MZ) Bukovica do kraja prošle godine izgrađeno je ukupno 85 objekata, a radovi su ove godine intenzivirani u cilju završetka projekta, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Ministar Suad Numanović održao je danas sastanak Radnog tima za izradu Elaborata o postojećem stanju sa predlogom mjera za realizaciju infrastrukturnih objekata u MZ Bukovica, na čijem je čelu, predstavnicima Udruženja Bukovičana iz Sarajeva i Pljevalja i predstavnicima lokalne samouprave.

Povod sastanka je, kako je saopšteno, bila realizacija infrastukturnih projekata u prošloj godini u MZ Bukovica, kao i ulazak samog projekta u završnu fazu.

"Do kraja 2014. godine, u MZ Bukovica izgrađeno je ukupno 85 stambenih objekata, 50 pomoćnih, sanirano je 18,5 kilometara postojećeg asfaltnog puta, izgrađeno 29,3 kilometara sekundarne mreže odnosno prilaznih puteva, nasuto i sanirano 51,1 km primarnih lokalnih puteva", saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se dodaje, izvršena je konstruktivna sanacija klizišta na glavnom putu prema Kovačevićima i sanirano i rekonstruisano 13,5 kilometara elektrodistributivne mreže.

"U 2015. godini intenzivirana je dinamika radova u cilju završetka projekta, izgradnje preostalih stambenih objekata i izgradnje i sanacije preostale putne i elektro infrastrukture. Kapitalnim Budžetom Crne Gore opredijeljena su sredstva u vrijednosti od 500 hiljada eura za ovu godinu, dok je ukupna vrijednost projekta 4,5 miliona eura", kaže se u saopštenju.

Numanović je zahvalio svima na uspješnoj saradnji koja je, kako je naveo, ostvarivana od samog početka realizacije projekta.

On je pozvao predstavnike Udruženja Bukovičana da intenzitet svog rada nastave i nakon završetka projekta, a u vezi sa povratkom stanovništva u MZ Bukovicu kao i aktiviranjem njihovih poljoprivrednih dobara.

Predsjednikom Opštine Pljevlja Mirko Đačić pohvalio je projekat kao jako značajan i za samu Opštinu, i preuzeo obavezu da lokalna samouprava kroz niz stimulativnih mjera olakšava povratak stanovništva u Bukovicu.

"Lokalna samouprava vodiće računa o održavanju lokalnih puteva izgrađenih kroz ovaj projekat", rekao je Đačić.

Direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković upoznao je prisutne sa dosadašnjom dinamikom realizacije mjera, kao i planovima za realizaciju preostalih radova u završnoj fazi projekta.

Bonus video: