Ulcinj: Vladimir dobija novu školu

Bošković i Đeka razgovarali su i o izgradnji vrtića u ulcinjskom polju koja je odložena voljom lokalnom paralmenta prije nekoliko mjeseci koji nije usvojio odluku o prenosu prava raspolaganja na nepokretnost Vladi
53 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, Fatmir Đeka, Predrag Bošković, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Fatmir Đeka, Predrag Bošković, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 09.06.2015. 11:48h

Ministar prosvjete Predrag Bošković, gradonačelnik Ulcinja Fatmir Đeka, zamjenik direktora Direkcije javnih radova Radovan Đurašković i predstavnik ulcinjske dijaspore Cafo Boga potpisali su memorandum o izgradnji škole u Vladimiru. Kako je kazao Đeka, to je projekat koji na realizaciju čeka 7 godina a inicirala ga je dijaspora Ulcinja. Bošković je najavio da će područno odjeljenje prve đake primiti školske 2016-2017.godine.

"Tu školu pohađaće učenici albanske nacionalnosti i podrškom projektu, Vlada pokazuje spremnost da kreira mogućnost za kvalitetnije obrazovanje na albanskom jeziku", kazao je Bošković. Đurašković je istakao da će Vlada u tu svrhu izdvojiti 100 hiljada eura i da će novac biti planiran kapitalnim budžetom za narednu godinu.

Bošković i Đeka razgovarali su i o izgradnji vrtića u ulcinjskom polju koja je odložena voljom lokalnom paralmenta prije nekoliko mjeseci koji nije usvojio odluku o prenosu prava raspolaganja na nepokretnost Vladi.

"Predlog odluke biće na dnevnom redu naredne sedmice i očekujem da će ga odbornici ovog puta usvojiti", kazao je Đeka.

Bošković je podsjetio da je Vlada sa bankom Savjeta Evrope već potpisala ugovor o kreditu na iznos od deset miliona eura za izgradnju sedam vrtića. od kojih je jedan planiran u Ulcinju.

Bukvar na albanskom jeziku biće korigovan

Bošković i Đeka složili su se u ocjeni da bi trebalo unaprijediti nastavu na albanskom jeziku.

"Već od nove školske godine imaćemo korigovani bukvar i sigurno kvalitetniju nastavu. Međutim, ono što me raduje jeste činjenica da u svemu tome imamo iskrenu podršku ministra Boškovića" kazao je Đeka.

Bošković je naglasio da će udžbenici na albanskom jeziku već od ove školske godine biti izmijenjeni i prilagođeni potrebama đaka u skladu sa važećim zakonskim propisima

Bonus video: