Kovačević vratila Zahitu socijalu

Ministarka je rekla “Vijestima” da je pročitala tekst i tražila informacije o sedamdesettrogodišnjem Pluncu i njegovoj teško oboljeloj supruzi
20 komentar(a)
Zahit Plunac, Foto: Aida Skorupan
Zahit Plunac, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 09.06.2015. 06:04h

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Beba Kovačević odobrila je juče da se nepokretnom Rožajcu Zahitu Pluncu vrati socijalna pomoć, ukinuta u novembru prošle godine.

“Vijesti” su juče objavile apel njegove kćerke Mahije, koja je pozvala Kovačević da obiđe njene roditelje, uvjeri se u njihovo zdravstveno i ekonomsko stanje, i utvrdi da li im je socijala neophodna da bi preživljeli.

Ministarka je rekla “Vijestima” da je pročitala tekst i tražila informacije o sedamdesettrogodišnjem Pluncu i njegovoj teško oboljeloj supruzi.

“Socijalno primanje ukinuto mu je jer se na njega vodila zemlja, koju je u međuvremenu prepisao na kćerku. No, bez obzira na to, informisana sam da je zaista u lošem stanju, da živi u veoma teškim uslovima, nema novca za ljekove, hranu... Iskoristila sam zakonsko, diskreciono pravo, i odobrila direktoru Centra za socijalni rad u Rožajama Kadriji Agoviću da donese novo rješenje o vraćanju socijalne pomoći”, kazala je Kovačevićeva.

Istakla je da je juče pokušavala da stupi u kontakt sa Zahitovom kćerkom Mahijom, ali da se ona nije javljala na njoj dostupan broj teelfona.

“Poći ću u Rožaje i posjetiti njene roditelje. Želim da znaju da shvatam njegove probleme, ali to što mu je ukinuto primanje bilo je isključivo po propisima. Nadam se da razumiju da niko od nas ne ukida i vraća samovoljno socijalna davanja, već da se to radi isključivo u skladu sa zakonom”, kazala je ona.

Bonus video: