Tivat: Trčali za pomoć psima u azilu

U trci na stazi dugoj četiri kilometra, učetsvovalo je oko 130 takmičara – odraslih i djece, a koji su kotizaciju za učešće plaćali po 5, odnosno 1 euro
1 komentar(a)
Božidar Damjanović, Oliver Korlet, Foto: Siniša Luković
Božidar Damjanović, Oliver Korlet, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.06.2015. 12:37h

Grbljanin Božidar Damjanović ukupni je pobjednik je prve humanitarne trke za djecu i odrasle što je danas u Tivtu priredila ovdašnja međunarodna Knightsbridge škola (KSI). Ukupan prihod sa ove nesvakidašnje humanitarne akcije namijenjen je pomoći Azilu za pse Komunalnog preduzeća Kotor, koje djelatnošću svoje šinterske službe “pokriva” i Kotor i Tivat.

U trci na stazi dugoj četiri kilometra, učetsvovalo je oko 130 takmičara – odraslih i djece, a koji su kotizaciju za učešće plaćali po 5, odnosno 1 euro. Trčalo se na relaciji od upravne zgrade Porto Montenegra na Seljanovu, gdje je bio start, kroz Donju Lastvu do crkve Svetog Roka i nazad do cilja koji je bio kod KSI škole u Porto Montenegru.

Trka je organizovana u četiri uzrasne kategorije, a pobjednici su Božidar Damjanović kod seniora, Brigita Ingliš kod seniorki, Marija Zamarova u kategoriji djevojčica do 16 godina i Dušan Šušić kod dječaka do 16 godina. Medalje pobjednicima uručio je Oliver Korlet, direktor Porto Montenegra, a u organizaciji trke KSI Montenegro školi pomogli su brojni sponzori i saradnici, kao i volonteri Crvenog krsta.

Za sve učesnike trke organizovana je i bogata lutrija ispred škole, čiji prihod takođe namijenjen pomoći Azilu za pse u Kavču.

Bonus video: