Husović: Građani da ne nasijedaju na provokacije Islamske države

Predsjednik Bošnjačke stranke je kazao da mu je žao što se dešavaju tako nemili događaju u islamskoj državi i što, kako je dodao, pojedinci sa Balkana i iz Crne Gore pokušavaju izjavama i prijetećim porukama da unesu nemire na Balkanu i u Crnu Goru
20 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.06.2015. 12:17h

Predsjednik Bošnjačke stranke, Rafet Husović pozvao je građane Crne Gore, posebno islamske vjere, da ne nasjedaju na provokacije Islamske države, navodeći da pojedinci pokušavaju da unesu nemir u državu.

Islamska država objavila je propagandni video-snimak kojim prijeti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže u borbama u Siriji i Iraku.

Video, pod nazivom "Čast je u džihadu, poruka Balkancima", objavio je El Hadžat medija centar, propagandni centar formiran kako bi poruke islamista doprle do publike na Zapadu.

"Pozivam crnogorske građane, posebno islamske vjere, da ne nasijedaju na ovakve slične i provokacije", rekao je Husović, prenosi Radio Slobdna Evropa.

On je kazao da mu je žao što se dešavaju tako nemili događaju u islamskoj državi i što, kako je dodao Husović, pojedinci sa Balkana i iz Crne Gore pokušavaju izjavama i prijetećim porukama da unesu nemire na Balkanu i u Crnu Goru.

Te prijeteće poruke, kako je ocijenio Husović koji je potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, ne mogu nikako da unesu nemir kod crnogorskih građana i “mi ih odbacujemo i najoštrije osuđujemo".

"Nećemo dozvoliti da se dobri međuvjerski odnosi unutar države naruše, jer je Crna Gora garant mira za sve građane bilo koje vjere i nacije", zaključio je Husović.

Bonus video: