BILI ISPRED VLADE CRNE GORE

Radnici Boksita predali zahtjeve Đukanoviću

Predsjednik Sindikata Boksita, Ilija Đilas, podsjetio je da su do sada imali desetak sastanaka u Ministarstvu ekonomije, ali ništa nije riješeno
0 komentar(a)
Boksiti, Foto: Luka Zeković
Boksiti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.06.2015. 10:51h

Radnici nikšićkih Rudnika boksiti predali su danas premijeru Milu Đukanoviću spisak zahtjeva za rješavanje njihove situacije i prodaju imovine te firme.

Predsjednik Sindikata Boksita, Ilija Đilas, podsjetio je da su do sada imali desetak sastanaka u Ministarstvu ekonomije, ali ništa nije riješeno.

"Zato smo sada uputili zahtjev premijeru«, kazao je Đilas.

On je saopštio da radnici traže povezivanje radnog staža, isplatu zaostalih zarada i prodaju firme.

Đilas je rekao da od Odbora povjerilaca očekuju da hitno donese odluku o prodaji imovine firme nikšićkoj kompaniji Neksan.

On je dodao da je Neksan pojasnio ponudu i prema njegovim riječima to je firma koja bi riješila probleme u Boksitima. "Kompanija Neksan je jedina zainteresovana za kupovinu Boksita, postoje predlozi za poslovno-tehničku saradnju, ali to nama ništa ne znači", naveo je Đilas.

On je ocijenio da se kako vrijeme prolazi samo povećavaju troškovi stečaja i smanjuju radnička potraživanja.

Đilas je posjetio da se radnicima duguju 15 plata, zimnice i jubilarne nagrade.

On je kazao da je radnicima prihvatljiva ponuda Neksana od 4,4 miliona eura za imovinu i 600 hiljada eura za otpremnine.

"Nema druge ponude i mi ćemo je prihvatiti", zaključio je Đilas.

Neksan je nedavno dostavio ponudu za kupovinu imovine Boksita. Ta kompanija je organizovala proizvodnju u Boksitima i isplaćivala zarade do 21. aprila, kada joj je prestao dva puta produženi tromjesečni Ugovor o poslovno–tehničkoj saradnji.