Stanković od saradnika očekuje konkretnije rezultate

"Iako su statistički podaci više nego zadovoljavajući, Vrhovni državni tužilac napomenuo je da oni ne smiju da zavaraju i da od svojih saradnika u narednom periodu očekuje konkretnije rezultate, posebno kada je riječ o krivičnim djelima iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala", saopšteno je iz kabineta Stankovića
3 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2015. 14:18h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković poručio je da od svojih saradnika u narednom periodu očekuje konkretnije rezultate, posebno kada je riječ o krivičnim djelima iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala.

Stanković je danas razgovarao sa njemačkom ambasadorkom u Crnoj Gori, Gudrun Elizabet Štajnaker, i upoznao je sa konkretnim rezultatima Državnog tužilaštva ostvarenim u prethodnom periodu.

"Iako su statistički podaci više nego zadovoljavajući, Vrhovni državni tužilac napomenuo je da oni ne smiju da zavaraju i da od svojih saradnika u narednom periodu očekuje konkretnije rezultate, posebno kada je riječ o krivičnim djelima iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala", saopšteno je iz kabineta Stankovića.

Stanković je, kako se navodi, upoznao Štajnaker sa činjenicom da je, s ciljem postizanja mjerljivijih rezultata u slučajevima ratnih zločina, usvojena i Strategija za istraživanje ratnih zločina.

"Zadatak da realizuje mjere iz ovog dokumenta imaće Specijalno državno tužilaštvo, čije se formiranje očekuje do kraja juna ove godine. Vrhovni državni tužilac upoznao je ambasadorku Štajnaker sa detaljima oglasa za glavnog specijalnog i specijalne tužioce, kao i sa procedurama koje se očekuju u narednom periodu", dodaje se u saopštenju.

Štajnaker je, kako se navodi, podržala aktivnosti Državnog tužilaštva i iskazala spremnost da Njemačka pruži svu neophodnu stručnu pomoć sa ciljem ostvarivanja boljih rezultata.

Bonus video: