Članovi SRK "Župa" uredili oblast oko jezera Liverovići

SRK „Župa“ ima oko stotinu članova, a korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju su među prvima dobili članske knjižice
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2015. 13:22h

Članovi nedavno osnovanog Sportsko ribolovnog kluba (SRK) „Župa“ iz Nikšića ovih dana imali su pune ruke posla – nasipali su put pored jezera Liverovići, čistili korito potoka Mačak na potezu ’Most Mišovića’ i uredili deponiju pored pomenutog jezera.

„Deponiju koja se nalazi na samoj obali jezera, pored doma u Liverovićima, očistili smo od smeća, zagrnuli zemljom i posadili 150 sadnica bora i smrče koje je donirao Luka Maksimović. Nadamo se da će ovako sređena deponija pozitivno uticati i na Župljane i da neće više tu odlagati smeće“, kazao je Rašo Dragnić, iz SRK „Župa“.

Članovi pomenutog sportsko-ribolovnog društva planiraju da u Župi na jesen posade oko deset hiljada sadnica, a sve u cilju stvaranja boljih društvenih i prirodnih uslova za život na pomenutom području.

Danas će članovi društva, koje nastoji da organizuje što više akcija ekološkog karaktera, učenicima Osnovne škole „Dušan Bojović“ održati čas ekologije i ribolova.

SRK „Župa“ ima oko stotinu članova, a korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju su među prvima dobili članske knjižice.

Poseban zadatak kluba, koji je nedavno organizovao takmičenje u spremanju riblje čorbe i u plovkanju, je očuvanje postojećeg ribljeg fonda u jezeru Liverovići i zaštita rijeke Gračanice i njenih pritoka.

Galerija

Bonus video: