Konatar: Vratiti isplatu dječijeg dodatka

Konatar je kazao da je vrijeme da u Crnoj Gori počnemo da ulažemo u život
92 pregleda 6 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: URA
Miloš Konatar, Foto: URA
Ažurirano: 02.06.2015. 11:14h

Koordinator odbora za socijalnu politiku URA, Miloš Konatar, saopštio da se taj građanski pokret se bori za modernu i naprednu Crnu Goru, u kojoj će svako dijete primati dječiji dodatak i kojoj država pokazuje solidarnost sa roditeljima i pruža potrebnu pomoć prilikom podizanja djece.

On je naveo da je vrijeme da u Crnoj Gori počnemo da ulažemo u život, i da kao odgovorna država radimo u interesu roditelja i djece.

"Građanski pokret URA će podnijeti predlog izmijena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim će biti predviđeno da sva djeca u Crnoj Gori primaju dječiji dodatak. Izmjenama je predvidjeno da djeca koja do sada nisu primali dječiji dodatak i nisu u stanju materijalne potrebe, dodatak primaju do završetka osnovne škole. Takođe, smatramo da je neophodno povećanje iznosa dječijeg dodatka za djecu u stanju materijalne potrebe, pomoći i njege ili bez roditeljskog staranja. Trenutni iznosi dječijeg dodatka od 19,00 eura do 31,80 eura mjesečno za djecu koja primaju invalidninu, više govore o neodgovornosti države, nego o odgovornoj socijalnoj politici i solidarnosti", piše u saopštenju Konatara.

On je dodao i da je vrijeme da država počne da vodi domaćinsku politiku i naplati poreski dug, drastično smanji broj službenih vozila, kao i broj službenih putovanja, i na taj način preusmjeri sredstva za finansiranje kvalitetne socijalne i dječije zaštite.

"Odgovorna Vlada mora da obezbijedi novac za socijalnu i dječiju zaštitu, jer ulaganja u novi život i buduće generacije nemaju cijenu. Pomoć roditeljima i povećanje nataliteta je obaveza Crne Gore i svih nas, jer želimo da našu državu gradimo kao solidarno, pravedno i socijalno odgovorno društvo", zaključuje se.

Bonus video: