Litija povodom slave Budve

Organizator ove tradicionalne duhovne proslave, koja se od 2000. godine, nakon pola vijeka pauze, ponovo obilježava je Crkvena opština Budve- Hram Svete Trojice u Starom gradu
126 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2015. 17:46h

Velikom litijom glavnim starogradskim ulicama proslavljen je Trojičin dan, slava i zaštitnik grada Budve.

Organizator ove tradicionalne duhovne proslave, koja se od 2000. godine, nakon pola vijeka pauze, ponovo obilježava je Crkvena opština Budve- Hram Svete Trojice u Starom gradu.

Tradicionalno, goste koji su barkama krenuli sa Slovenske plaže, na plaži Pizana kod Starog grada dočekalo je sveštenstvo crkve Sveta Trojica uz muziku Gradske muzike Budve.

Nakon toga krenula je iz hrama Svete Trojice litija, starogradskim ulicama, potom šetalištem do hotela Avala, a onda do Staroga grada, gdje je oko 20 časova na prostoru između crkava održana duhovna akademija.

Uslijedio je program u okviru koga su nastupili hor “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” iz Trebinja, srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” iz Kotora, budvanska ženska vokalna grupa “Harmonija”, hor “Sveti Jevstatije Prevlački” iz Budve, polaznici vjeronauke pri hramu Svete Trojice i članovi folklora Kulturnog centra “Stara Budva”.

Galerija

Bonus video: