Bliži građanima i korisnicima tivatske obale

„Vrijednost ove kancelarije nije u prostoru i opremi, već u onome što ona treba da donese građanima Tivta i zainteresovanim privrednicima, da oni lakše ostvare svoja prava i interese vezano za zonu morskog dobra u našoj opštini,“ ocijenio je Novosel
140 pregleda 2 komentar(a)
Morsko dobro Tivat, Foto: Siniša Luković
Morsko dobro Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.05.2015. 11:35h

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i dirtektor JP „Morsko dobro“ (JPMD) iz Budve Rajko Barović otvorili su sinoć u Tivtu kancelariju tog JP. Prostorije se nalaze u poslovnom centru „PMC Investa“ u Ulici Druge dalmatinske brigade u centru Tivta.

Barović je istakao da je otvaranje JPMD u Tivtu potvrda želje tog preduzeća da bude bliže i dostupnije građanima i korisnicima obale u gradu koji bilježi najveći turistički rast na Crnogorskom primorju. On je naveo da će JPMD uskoro vjerovatno otvoriti i kancelariju u tivatskom nautičko-turističkom centru Porto Montenegro i obećao nastavak zajedničkih ulaganja JPMD i Opštine u razvoj i uređenje obalne infrastrukture u Tivtu.

Nakon upravo završene 2,3 miliona eura vrijedne rekonstrukcije i uređenja gradske rive i šetališta Pine, koja je odrađena na Barovićevu inicijativu, Opština i JPMD krajem godine kreću u faznu realizaciju oko 2 miliona eura vrijednog projekta uređenja obale i izgradje otvorenog plivališta – velikog mandraća na Belanama, sa istočne strane ulaza u gradsku marinu Kalimanj.

„Vrijednost ove kancelarije nije u prostoru i opremi, već u onome što ona treba da donese građanima Tivta i zainteresovanim privrednicima, da oni lakše ostvare svoja prava i interese vezano za zonu morskog dobra u našoj opštini. Mi kao lokalna uprava, ovim ćemo dobiti dodatnu konekciju sa JPMD kako bi dodatno unaprijedili našu već odličnu saradnju na zajedničkoj zaštiti i valorizaciji mora i obale u Tivtu,“ ocijenio je tivatski gradonačelnik Ivan Novosel. Rukovodilaca novootvorene kancelarije JPMD u najmenjem bokeljskom gradu je Jovo Radonjić.

Kako se čulo, pored projekta na Belanima, Opština i JPMD ove će godine krenuti i u rekonstrukciju pristaništa na Opatovu, kao i uređenje obale i plaže u Donjoj Lastvi i u Krašićima.

Bonus video: