Auta izgorjela na Ćemovskom polju kupljena za 215 eura po toni

Iz Uprave su istakli da ne raspolažu podacima koliko je vlasnika izgorjelih automobila podnijelo tužbe zbog požara u maju 2011. godine
83 pregleda 0 komentar(a)
auta, Ćemovsko polje, Foto: Zoran Đurić
auta, Ćemovsko polje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.05.2015. 09:21h

Gradsko preduzeće „Deponija” otkupilo je olupine izgorjelih automobila na Ćemovskom polju za 215 eura po toni.

Iz Uprave za imovinu saopštili su da je „Deponija” izgorjela vozila kupila na tenderu objavljenom prije više od dva mjeseca.

“Postupak primanja i otvaranje ponuda je sproveden 19. marta, kada su dostavljene četiri ponude. Najpovoljnija bila je 'Deponije”, navodi se u saopštenju.

Premještanje vozila počelo je prošle srijede, a planirano je da se sva premjeste do kraja ove sedmice.

Iz Uprave su naveli da ne znaju tačan broj vozila na Ćemovskom polju koja su izgorjela, ali da će se to utvrditi nakon što se premjeste.

“Po izvještajima nakon izbijanja požara, utvrđeno je da je izgorjelo 755 motornih vozila, 142 motocikla, pet kombija, tri kamiona, dva priključna vozila i dva traktora”, piše u saopštenju.

Iz Uprave su istakli da ne raspolažu podacima koliko je vlasnika izgorjelih automobila podnijelo tužbe zbog požara u maju 2011. godine.

“Sva zaplijenjena vozila na teritoriji Crne Gore sada se skladište na parking prostoru kasarne u Maslinama. Lokacija je privremeno rješenje dok se ne izgradi posebno skladište po evropskim standardima”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: