Plata direktora bolnice za psihijatriju 1.347 eura

Bivši direktor preduzeća Apoteke Crne Gore “Montefarm” Budimir Stanišić, koji je u novembru prošle godine podnio ostavku na tu funkciju, prijavio je da je lani mjesečno zarađivao 1.955 eura
220 pregleda 0 komentar(a)
Budimir Stanišić, Foto: Boris Pejović
Budimir Stanišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.05.2015. 05:41h

Direktor Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor Dragan Čabarkapa prijavio je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa da je lani mjesečno zarađivao 1.347 eura.

Direktor Doma zdravlja Pljevlja Ilhan Tursumović primao je platu od 910 eura, a kao odbornik u Skupštini dodatnih 209 eura.

On je u svom imovinskom kartonu prijavio da je lani bio i član Školskog odbora Gimnazije “Tanasije Pejatović”, ali nije naveo da li je primao nadoknadu za to.

Bivši direktor preduzeća Apoteke Crne Gore “Montefarm” Budimir Stanišić, koji je u novembru prošle godine podnio ostavku na tu funkciju, prijavio je da je lani mjesečno zarađivao 1.955 eura.

Kao direktor te ustanove zarađivao je 925 eura, dok je kao predsjednik Borda direktora društva Biznismontegro zarađivao 930, a u KCCG još 100 eura.

Njegova supruga Jelica Stanišić, takođe zaposlena u Biznismontenegru, primala je mjesečno 950 eura.

U privatnoj neurološkoj ambulanti ZEN zarađivala je godišnje 1.200 eura, a u drugostepenoj komisiji Ministarstva rada i socijalnog staranja još 1.800 eura.

Stanišić je naveo da u CKB banci ima depozit 12.000 eura i da je vlasnik vozila “mazda” i stana u Podgorici.

Posjeduje i akcije u osam crnogorskih preduzeća, među kojima su Luka Bar, 13. jul Plantaže, Crnogorski telekom, Crnogorski Elektroprenosni sistem, Euro Fond...

Stjepčević nije prijavio koliko je zarađivao u zdravstvu

Predsjednik Opštine Kotor Aleksandar Stjepčević, koji je na tu funkciju došao u novembru prošle godine, prijavio je da je mjesečno zarađivao 1.225,95 eura.

On, međutim, nije prijavio koliko je zarađivao kao direktor Doma zdravlja i član Upravnog odbora kotorske Bolnice, s obzirom na to da je do 17. novembra obavljao te funkcije. Njegova supruga Emina zaposlena je u “Crnogorskoj plovidbi” i mjesečno je zarađivala 500 eura. Vlasnica je naslijeđenog stana u Kotoru, površine 113 metara kvadratnih, i automobila “tojota verso”.

Bonus video: