Najviše novca Srpskoj TV i Radiju

Srpski kulturni centar "Stefan Nemanja" dobio je 34,5 hiljada za projekte - Portal Srpske novine CG i Srpski jezik i ćirilica, očuvanje srpskog identiteta
6 komentar(a)
Fond za manjine, Foto: Boris Pejović
Fond za manjine, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.05.2015. 12:08h

Srpska televizija i radio dobili su 55 hiljada eura iz sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za finansiranje i sufinansiranje projekata za ovu godinu.

Kako se navodi u saopštenju, ukupno je dodijeljeno 500 hiljada eura za 94 podnosioca projekta koji su ispunili uslove javnog konkursa. Najviše novca dobila je nevladina organizacija Društvo za ravnopravnost i toleranciju za Informativni program Srpske televizije (28 hiljada eura) i za Srpski radio u službi očuvanja vjerskog, jezičkog, kulturnog i nacionalnog identiteta (27 hiljada). Srpski kulturni centar "Stefan Nemanja" dobio je 34,5 hiljada za projekte - Portal Srpske novine CG i Srpski jezik i ćirilica, očuvanje srpskog identiteta. NVO Hrvatska krovna zajednica Dux Croatorum dobila je 22 hiljade eura za projekat Radio Dux i portal i 2,9 hiljade eura za Feštu od rogača. Iz Fonda je saopšteno da 100 projekata nijesu isupunili formalno-pravne uslove da bi konkurisale za dobijanje novca.

Bonus video: