Gardašević: SSCG se neće cijepati

Prema njegovim riječima, razbijanje jedinstva sindikalnog članstva značajno bi umanjilo pregovaračku moć njihovih predstavnika za zaštitu prava i interesa zaposlenih iz i po osnovu rada
2 komentar(a)
Branko Gardašević, Foto: Svetlana Mandić
Branko Gardašević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.05.2015. 14:05h

Savez sindikata Crne Gore (SSCG) neće se cijepati, a aktuelna dešavanja obavezuju na čuvanje jedinstva članstva, poručio je predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Nikšić, Branko Gardašević.

On je ocijenio da je jedinstvo članstva najbitnije upravo za ostvarivanje njihovog i interesa svih zaposlenih.

"Zato nije u interesu sindikalnog članstva da se na sindikalnoj sceni Crne Gore formira treća sindikalna centrala", naveo je Gardašević u saopštenju.

Prema njegovim riječima, razbijanje jedinstva sindikalnog članstva značajno bi umanjilo pregovaračku moć njihovih predstavnika za zaštitu prava i interesa zaposlenih iz i po osnovu rada.

"Ne smiju pojedinačni interesi stajati ispred interesa članstva, pa će se po tom pitanju izjasniti upravo sindikalno članstvo. U tom cilju uskoro će se organizovati sastanak srednje regije na kojoj će se zauzeti stavovi po ovim pitanjima", kazao je Gardašević, koji je i zamjenik generalnog sekretara SSCG i koordinator regije za Nikšić, Plužine, Šavnik, Žabljak i Pljevlja.

Bonus video: