Ambasadori EU čistili obalu Skadarskog jezera

"Životna sredina je nešto što pripada svima nama i ne prepoznaje državne granice. Tako da ako jedna država zagađuje više to će uticati i na ostale zemlje. Veoma je važno da ostavimo našoj djeci, unucima i njihovoj djeci dobro mjesto za život“, rekao je amabsador Aivo Orav
1 komentar(a)
Aivo Orav, čišćenje obala Skadarsko jezero, Foto: EuInfoCentar Montenegro
Aivo Orav, čišćenje obala Skadarsko jezero, Foto: EuInfoCentar Montenegro
Ažurirano: 14.09.2018. 15:04h

Ambasador Evropske unije u Crnoj Gori, Aivo Orav, ambasadori zemalja članica EU i diplomatsko osoblje, učestvovali su u akciji čišćenja "Let’s do it Montenegro - Nastavljamo drugačije“, saopšteno je iz EU info centra.

Predstavnici Evropske unije i država članica čistili obalu Skadarskog jezera kod Virpazara, a Ambasador Orav pozvao je sve da više vode računa o životnoj sredini.

"Životna sredina je nešto što pripada svima nama i ne prepoznaje državne granice. Tako da ako jedna država zagađuje više to će uticati i na ostale zemlje. Veoma je važno da ostavimo našoj djeci, unucima i njihovoj djeci dobro mjesto za život“, rekao je amabsador Aivo Orav.

Orav je objasnio i da Delegacija Evropske unije pruža svu podršku Vladi kako bi otvorila jedno od preostala dva neotvorena poglavlja, poglavlje 27 – zaštita životne sredine.

"Ovo je jedno od najzahtjevnijih i sveobuhvatnijih poglavlja za pregovore, kao i najskupljih. Mnogo novca je potrebno. Crna Gora je predala pregovaračku poziciju i koliko znam neke države članice su je već prihvatile. Potrebno nam je zeleno svijetlo od svih država članica za otvaranje ovog poglavlja", rekao je Orav.

Bonus video: