Centar Podgorice pun nezavršenih zgrada

"Montenegro office", iza Osnovnog suda, investitor Magnat osiguranje započeo je prije više od deset godina
487 pregleda 7 komentar(a)
gradnja zgrada, Foto: Savo Prelević
gradnja zgrada, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.05.2015. 15:13h

Nezavršena zgrada u Ulici Stanka Dragojevića i na Bulevaru Ivana Crnojevića, pored NLB banke, predstavlja ruglo centra grada. Na izblijedjeloj tabli piše da je izgradnja počela u januaru 2012., a rok za završetak zgrade bio je šest mjeseci.

Investitor je Predrag Božović, dok je izvođač radova bila firma “Fundament Montenegro”, a nijedan broj telefona sa table nije u funkciji. Ta zgrada nije jedina, koja je već duže vrijeme nezvršena, a svojim izgledom ruži grad.

U Ulici Svetozara Markovića, pored Katastra, zgrada je započeta 2007. godine, a još uvijek nije završena. Tabla sa informacijama ispred je polomljena, u komšiluku tvrde da je useljenje bilo planirano tokom 2009. godine.

Po nedovršenim stanovima, razbacane su stvari, odjeća, obuća. Izgradnja je stopirana kada je protiv vlasnice Zorice Klikovac pokrenut krivični postupak, zbog sumnje da je dvojicu Bjelopljaca prevarila za 1,2 miliona eura, prodavši im stanove i poslovne prostore koji su već imali vlasnika.

Klikovac je 2012. godine osuđena zbog milionske prevare na četiri godine i tri mjeseca, jer je iste stanove prodavala nekoliko puta različitim kupcima. Njen muž Đorđije Klikovac tvrdio je ranije da su “kriminalci i zelenaši” prisilili njegovu ženu da potpisuje kupoprodajne ugovore.

Završetak zgrade firme “Katel” na Bulevaru Pera Ćetkovića, na Starom aerodromu, godinama čekaju kupci, a zbog toga su više puta protestovali. U zgradi je 190 stanova, koje su kupci, tvrde, 2006. i 2007. godine plaćali 1.000 eura po kvadratnom metru.

Ogorčeni kupci tvrde da se od tada malo toga uradilo, jer na zgradi ne radi više od trojice radnika dnevno. Vlasnik “Katela” Petar Đurišić više puta je javno obećavao radnicima da će zgrada biti završena kroz nekoliko mjeseci, ali to se još uvijek nije desilo.

Nezavršeni “Montenegro office” centar nalazi se odmah iza Osnovnog suda, a investitor ove zgrade Magnat osiguranje, započeo je prije više od deset godina.

Lopovi ponijeli sve što se moglo sa zgrade "Atlantis monta"

Lopovi su bukvalno ponijeli sve što se moglo sa nezavršene zgrade firme “Atlantis Mont” kod zgrade Katastra.

Pod zaštitom mraka, ukradeno je sve što se može ponijeti, iako se zgrada u Ulici Svetozara Markovića nalazi svega nekoliko stotina metara od Uprave policije.

U pojedinim stanovima nalaze se ostaci kutija za roletne, a na mjestima gdje su bili prozori i vrata ostala je samo pur-pjena. Pločice su, takođe, skinute sa zidova kupatila, a na mnogim mjestima i parket.

Stanari okolnih zgrada žalili su se više puta nad ležnima zbog buke, koja dolazi naveče iz nezavršene zgrade.

Bonus video: