Bogdanović: Nezavisnost je poput luče, sa Cetinja obasjala i Crnu Goru

On je ukazao da je 21. maj 2006. godine simbol ostvarenja vjekovnog crnogorskog sna, koje se dogodilo na način koji danas predstavlja svijetli primjer
102 pregleda 14 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 21.05.2015. 10:12h

Dan nezavisnosti simbol je ostvarenja vjekovnog crnogorskog sna, koje se dogodilo na način koji danas predstavlja svijetli primjer - na demokratskom referendumu na kojem su svi građani pokazali izuzetnu zrelost, kazao je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

On je građanima uputio srdačne čestitke povodom, kako je kazao, najznačajnijeg datuma u novijoj istoriji države, koji podsjeća na ostvarenje cilja kojem su težile mnoge generacije.

"Obnova nezavisnosti Crne Gore, kao proces koji je i potekao iz prijestonog grada, neraskidivo je vezana za Cetinje. Kao nekadašnji centar stare crnogorske države, naš je grad uvijek baštinio ideju o važnosti crnogorskog identiteta. A ta ideja, poput luče, sa Cetinja je obasjala i Crnu Goru - koja je spoznala značaj obnove nezavisnosti", kaže se u saopštenju Bogdanovića.

On je ukazao da je 21. maj 2006. godine simbol ostvarenja vjekovnog crnogorskog sna, koje se dogodilo na način koji danas predstavlja svijetli primjer.

"Na demokratskom referendumu, na kojem su svi crnogorski građani pokazali izuzetnu zrelost", navodi se u čestitki Bogdanovića.

Bonus video: