Bošković sa ambasadorkom Brimo o saradnji u obrazovanju

Bošković je upoznao ambasadorku sa aktivnostima koje se realizuju u cilju sprovođenja reforme visokog obrazovanja
0 komentar(a)
Predrag Bošković, Veronika Brimo, Foto: Ministarstvo prosvjete
Predrag Bošković, Veronika Brimo, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 19.05.2015. 15:21h

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se danas sa NJ. E. ambasadorkom Republike Francuske Veronikom Brimo, sa kojom je razgovarao o dosadašnjim aktivnotima, realizaciji Administrativnog sporazuma o promovisanju nastave francuskog jezika u Crnoj Gori, koji je potpisan 2011. godine kao i o nastavku saradnje u oblasti obrazovanja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, sagovornici su dogovorili nastavak saradnje, koja će se ozvaničiti potpisivanjem novog Administrativnog sporazuma.

Bošković je upoznao ambasadorku sa aktivnostima koje se realizuju u cilju sprovođenja reforme visokog obrazovanja, ističući značaj saradnje dvije države u ovoj oblasti.

Kako se naodi, Brimo je iskazala zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglasila da će Vlada Francuske i ove godine nastaviti sa stipendiranjem studenata i dodijeliti 10 stipendija ove godine.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja i o sprovođenju kampanje u vaspitno-obrazovnim ustanovama kako bi se promovisala francuska kultura i jezik, s ciljem motivisanja učenika na izbor francuskog jezika kao drugog", zaključuje se.

Bonus video: