NP Lovćen: Za prva četiri mjeseca 7.000 gostiju

"U NP “Lovćen” nema predaha. Počela je priprema za doček ljetnje turističke sezone. Organizovana je akcija čišćenja zone nacionalnog parka i okoline sa planinarskim društvima i NVO”, kazao je Živanović
0 komentar(a)
Avanturistički park Lovćen, Foto: Danijela Lasica
Avanturistički park Lovćen, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 18.05.2015. 18:24h

Direktor Nacionalnog parka „Lovćen" Veselin Živanović kazao je da je zadovoljan zimskom sezonom, koja je tvrdi bila najuspješnija u posljednjih nekoliko decenija i da se aktivno spremaju za ljetnju.

“U prva četiri mjeseca tekuće godine park je posjetilo nesto više od 7.000 gostiju, koji su mogli uživati u ponudama JU Lovćen-Bečići, novootvorenog hotela “Monte rosa” sa saunom i bazenom, kao i ski stazi na Ivanovim koritima”, rekao je Živanović.

Dodao je da je posjetiocima nacionalnog parka bila prilično atraktivna i ponuda bungalova.

“Ali u NP “Lovćen” nema predaha. Počela je priprema za doček ljetnje turističke sezone. Organizovana je akcija čišćenja zone nacionalnog parka i okoline sa planinarskim društvima i NVO”, kazao je Živanović.

Dodao je da se radi i na obnovi inventara u parku i na osmišljanju novih ponuda za turiste.

“Tako će biti napravljena i staza za boso hodanje, a u saradnji sa planinarskim drustvima očišćeno je i markirano nekolike pješačkih i biciklističkih staza”, rekao je Živanović.

Dodao je da će napraviti i punkt za iznajmljivanje bicikala.

“Tu je i dizanje adrenalina posjetom u avanturističkom parku te više sportskih terena JU Lovćen-Bečići. Ulaznica u NP ostala je nepromijenjena, dva eura po osobi”, istakao je Živanović.

Dodao je da su prvi put u funkciji oba kontrolno naplatna punkta.

“Centar za posjetioce je radio svakodnevno i bio pristupačan gostima parka i vikendima. U cilju efikasnije saradnje na zaštiti, razvoju i promociji, Nacioni parkovi Crne Gore počeli su sa osnivanjem socio- ekonomskih tijela”, rekao je Živanović.

Bonus video: