Kovačević najavila otvaranje Male grupne kuće za djecu sa smetnjama u razvoju

Kovačević je najavila otvaranje Male grupne kuće za mjesec dana, kao i razmatranje mogućnosti da osim u Bijelu Polju, još ovakvih zajednica bude izgrađeno i na drugim lokacijama u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju
1 komentar(a)
Zorica Kovačević, Margaret Uehara, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Zorica Kovačević, Margaret Uehara, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 18.05.2015. 16:31h

Mala grupna kuća, namijenjena djeci sa posebnim potrebama, biće otvorena za mjesec u Bijelom Polju, najavila je ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.

Kako su naveli iz tog Vladinog resora, Kovačević je danas primila u prvu zvaničnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Mergaret En Ueharu, koju je upoznala sa nadležnostima tog ministarstva.

“Tokom sastanka najviše je bilo riječi o projektu Male grupne kuće za djecu sa smetnjama u razvoju, koji su finansirali Komanda američkih vojnih snaga u Evropi (EUCOM), Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Opština Bijelo Polje, ukupne vrijednosti od pola miliona eura”, kaže se u saopštenju.

Kako su obrazložili, Mala grupna kuća je prvi 24-satni servis te vrste u Crnoj Gori, za smještaj od šestoro do osmoro djece sa posebnim potrebama, bez roditeljskog staranja ili djece čijim roditeljima je oduzeto roditeljsko pravo.

“Kovačević je najavila otvaranje Male grupne kuće za mjesec dana, kao i razmatranje mogućnosti da osim u Bijelu Polju, još ovakvih zajednica bude izgrađeno i na drugim lokacijama u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Kovačević je Ueharu upoznala o aktivnostima na izradi novog Zakona o radu.

“Uehera je kazala da su američke kompanije zainteresovane za investiranje u Crnoj Gori i zapošljavanje domaće radne snage”, zakljujčuje se u saopštenju.

Bonus video: