Voz na liniji Bar-Beograd stajao četiri sata u tunelu Zlatibor

"Nedostatak elektrolokomotiva srpskih železnica i smanjen stepen njihove pouzdanosti već duže je jedan od osnovnih problema funkcionisanja željezničkog saobraćaja. Zbog nedovoljnih ulaganja u remont i nabavku novih voznih sredstava, njihov broj u saobraćaju je na izuzetno niskom nivou, što direktno utiče na redovno funkcionisanje putničkog i teretnog željezničkog saobraćaja u Srbiji", navode Željeznice Srbije
96 pregleda 6 komentar(a)
voz, šine, Foto: Arhiva "Vijesti"
voz, šine, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.05.2015. 21:23h

Međunarodni putnički voz iz Bara, na putu za Beograd, stajao je danas oko četiri sata u tunelu "Zlatibor", jer se i elektrolokomotiva koja je poslata da zamijeni pokvarenu, pokvarila, saopštile su Željeznice Srbije.

Željeznice Srbije su navele da je pouzdanost elektrolokomotiva osnovni višegodišnji problem funkcionisanja željezničkog saobraćaja.

"Nedostatak elektrolokomotiva srpskih železnica i smanjen stepen njihove pouzdanosti već duže je jedan od osnovnih problema funkcionisanja željezničkog saobraćaja. Zbog nedovoljnih ulaganja u remont i nabavku novih voznih sredstava, njihov broj u saobraćaju je na izuzetno niskom nivou (dnevno manje od 50), što direktno utiče na redovno funkcionisanje putničkog i teretnog željezničkog saobraćaja u Srbiji", navode Željeznice.

Najbliža elektrolokomotiva koja je poslata ka tunelu, kako bi barski voz nastavio za Beograd se, kako Željeznice navode, takođe pokvarila prije ulaska u tunel.

"Zatim je ka tunelu upućena druga po redu elektrolokomotiva i nakon što je zamijenila defektiranu, međunarodni voz je nastavio vožnju ka Beogradu", dodaje se u saopštenju.

Voz koji je stao oko 16 sati, između željezničkih stanica Zlatibor i Sušica, u tunelu, vožnju ka Beogradu nastavio je oko 20 sati, saopštile su Željeznice Srbije.

"Željeznice Srbije" izvinjavaju se putnicima i korisnicima usluga zbog neprijatnosti kojima su bili izloženi tokom ovog putovanja, usled kvara na dvije elektrolokomotive.

Bonus video: