Vratili smo kredit, u toku brisanje hipoteke

Iz CFSSI su istakli da su investitor i izvođač radova u saradnji sa bankama omogućili kupcima da dobiju povoljnije kamatne stope prilikom podizanja kredita za otplatu stanova
65 pregleda 1 komentar(a)
zgrada solidarnosti, Foto: Vuk Lajović
zgrada solidarnosti, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.05.2015. 17:49h

U Crnogorskom fondu za solidarnu stambenu izgradnju ( CFSSI ) tvrde da nema ničeg kontroverznog u gradnji stanova solidarnosti, ali ni bilo kakvih smetnji da kupci od poslovnih banaka dobiju kredite za kupovinu stanova iz objekta u Budvi.

Iz CFSSI su, reagujući na tekst "Hipoteka na zgradu 7 miliona eura" objavljen u "Vijestima", kazali da su predstavnici fonda, izvođača radova "Čelebić" i kupci stanova iz stambenog objekta u izgradnji u Budvi zaključili trojne sporazume, kojima je predviđeno plaćanje ugovorene cijene stanova direktno "Čelebiću".

"Ovim modelom je jasno obezbijeđeno da su stanovi isključivo vlasništvo CFSSI kao prodavca, da kupac nakon uplate kupoprodajne cijene dobija stan nad kojim će imati pravo raspolaganja bez ograničenja, kao i da dobija stan u vlasništvo na kojem nema stvarnih i pravnih tereta, kako uknjiženih, tako i neuknjiženih...", piše u reagovanju.

Iz CFSSI su istakli da su investitor i izvođač radova u saradnji sa bankama omogućili kupcima da dobiju povoljnije kamatne stope prilikom podizanja kredita za otplatu stanova:

"Odobravanje kredita je već počelo i ne postoji bilo kakva smetnja za odobrenje kredita...budući da investitor i izvođač... bankama daju svoja sredstva obezbjeđenja do momenta razrade i uknjižbe objekta".

Naglasili su da nije moguće da cijena nekretnina bude veća, iz razloga što je definisana potpisanim aktima i nepromjenljiva.

Tvrde da je, što se tiče hipoteke koja je upisana u korist NLB Montenegro banke, CFSSI vratio kredit toj banci i da je “već u toku procedura brisanja hipoteke..”.

Iz CFSSi je saopšteno i da imaju obavezu da ponude stan nekome od preostalih ulagača sa teritorije Budva ukoliko neko od kupaca nije u mogućnosti da izmiri kupoprodajnu cijenu.

Bonus video: