Učenici iz Nikšića na izletu u Podgorici

U Podgoricu je došlo svih 16 učenika ove osmogodišnje škole , čak i dva prvaka, kao i nekoliko njihovih nastavnika
2 komentar(a)
djeca, balonarski savez, Foto: Radio klub Podgorica
djeca, balonarski savez, Foto: Radio klub Podgorica
Ažurirano: 16.05.2015. 13:18h

Učenici i nastavnici osnovne škole "Branko Višnjić" iz Nikšića danas su bili na izletu u Podgorici. Domaćini učenicima su bili Balonarski klub "Budućnost" i Radio klub "Podgorica" koji su za djecu pripremili cjelodnevni program. U Podgoricu je došlo svih 16 učenika ove osmogodišnje škole.

Popularni balonari su dočekali male goste i njihove pratioce na svom poletištu na Ćemovskom polju gdje je održan balonarski školski čas. Nažalost, zbog prilično jakog vjetra nije bilo uslova da balon poleti pa je dogovoreno da članovi balonarskog kluba početkom naredne školske godine posjete Krstac i da upriliče letenje balonom iznad predjela Golije .

Nakon toga djeca će posjetiti radio klubu "Podgorica" gdje su će ih članovi kluba upoznati sa svojim aktivnostima. Učenici će prisustvovati nekim od programskih modula manifestacije "Dani otvorenih vrata mjesec telekomunikacija" kojim radio-amateri sa ministarstvom za informaciono društvo i telekomunokacije obilježavaju 17.maj , Svjetski dan telekomunikacija, 150. godina od osnivanja međunarodne telekomunikacione unije i 65. godina od osnivanja Saveza radio-amatera Crne Gore .

Đaci sa Golije će biti u prilici i da prvi vide malu izložbu starih radio aparata koju će sjutra, na Svjetski dan telekomunikacija , u prostorijama radio kluba "Podgorica" otvoriti ministar za informaciono društvo i telekomunikacije i potpredsjednik Vlade, prof. dr Vujica Lazović .

"Današnjim i sjutrašnjim aktivnostima završava se manifestacija "Dani otvorenih vrata – Mjesec telekomunikacija" koja je izazvala veliko interesovanje, pa će neki programski moduli biti nastavljeni do kraja godine, posebno oni koji se odnose na rad sa mladima a organizatori se nadaju da će tokom vikenda do kraja školske godine uspjeti da ugoste i đake još nekoliko škola van Podgorice a podgoričkim školama vrata su stalno otvorena", rečeno je iz Radio kluba "Podgorica".

Bonus video: