Nkšić: Počela kulturna manifestacija “Dani Akorda”

Na stotine djece je odrastalo i odrasta uz „Akord“, napravilo prve plesne i glumačke korake, dok je veliki broj onih koji iz godine u godinu aplauzima nagrađuju uspjehe ove vesele družine. Iza njih, ali i pred njima, su brojne nagrade u zemlji i inostranstvu, a Knežević ističe da je zadovoljna publika njihov najveći uspjeh
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2015. 10:14h

Tradicionalna kulturna manifestacija “Dani Akorda” počela je koncertom dječijeg hora i traje do 20.maja. Manifestacija kojom Kulturno kreativni centar “Akord” proslavlja svoje punoljetstvo je prilika da akordovci pokažu novitete iz njihove produkcije, počev od plesa i folklora, do pjevanja i glume.

“Odabrali smo najbolje programe koje smo spremali poslednjih mjeseci i za svakoga će biti ponešto. Ono što će na neki način obilježiti ovogodišnju rođendansku svetkovinu jeste kvalitetna pozorišna produkcija, tako da će publika moći da vidi ukupno pet predstava – tri dječije i po jedna za tinejdžere i za odrasle”, kazao je Dragan Knežević, direktor “Akorda”.

Pozorišni dječiji maraton je počeo predstavom “Sedam Snežana” učenika Osnovne škole “Jagoš Kontić”, a zatim su uslijedile predstave “Smiješna bajka”, “Trnoružica” i “Koncert za Nevenu”. Večeras nastupa plesni studio “Tina” kojim rukovodi Valentina Knežević, a članovi “Akordove akademije plesa”, pod dirigentskom palicom Tanje Čolević, predstaviće se sjutra veče. Premijera predstave “Zaboravljeni zločin”, autora Dragana Kneževića, biće izvedena 19.maja, dok se druženje sa akordovcima završava dan kasnije kada će nastupiti plesači koje vodi Tanja Čolević.

Na stotine djece je odrastalo i odrasta uz „Akord“, napravilo prve plesne i glumačke korake, dok je veliki broj onih koji iz godine u godinu aplauzima nagrađuju uspjehe ove vesele družine. Iza njih, ali i pred njima, su brojne nagrade u zemlji i inostranstvu, a Knežević ističe da je zadovoljna publika njihov najveći uspjeh.

„Imamo oko 200 članova, od tri do, što se kaže, 73.godine. Svima njima je zajedničko da vole kulturu i umjetnost. Suština ’Akorda’ je odnjegovati i sačuvati djecu i omladinu uz provjere vrijednosti“, kazao je Knežević.

Galerija

Bonus video: