Profesionalno usavršavanje u televiziji, novinama i na portalu

Pozivamo sve koji su završili fakultet da se pridruže našem timu i to putem programa stručnog osposobljavnja. Procedura je vrlo jednostavna i možete je naći na sajtu https://www.euprava.me/program-strucno-osposobljavanje i prijaviti se da stažirate kod nas
390 pregleda 0 komentar(a)
Vijesti, Foto: Vijesti
Vijesti, Foto: Vijesti
Ažurirano: 29.10.2018. 09:05h

Ukoliko želite dinamičan posao koji će vam pružiti mogućnost profesionalnog usavršavanja i rada na sebi, zainteresovani ste za novinarstvo, produkciju, marketing, režiju, grafički dizajn, programiranje ili PR, u Vijestima vam se otvara mogućnost razvijanja kreativnog potencijala i uspješne karijere.

Da je karijera nakon stažiranja itekako moguća pokazuje i primjer sada već poznate TV novinarke Majde Šabotić koja je prvi put stala pred kamere upravo učestvujući u ovom programu. Danas je svima dobro poznato TV lice.

„Od 2013. godine kada sam, kao dio prve generacije Programa stručnog osposobljavanja, došla u Vijesti radila sam u informativnoj redakciji, pripremajući priloge za najgledaniju emisiju u Crnoj Gori - Vijesti u pola 7, a sada pripremam i vodim jutarnji program „Boje jutra“, kaže Majda. Napominje i da joj je to iskustvo omogućilo da kroz praksu nauči posao za koji se školovala i o kojem je na početku imala uglavnom samo teorijsko predznanje.

„Visokoškolci, ja sam svoju priliku iskoristila, sada je vaš red i zato odaberite da učite od najboljih“, poručuje ona.

No, Majda nije jedina. Mnoštvo je mladih ljudi koji su prve korake napravili u Vijestima i tu ostali.

Posljednja generacija pripravnika upravo je završila staž, a među onima koji su uspješno ostali da grade svoju profesionalnu karijeru je i diplomirana politikološkinja Dragana Vukotić, koja je svoj angažman nastavila u sektoru promocije TV programa i završila specijalizovanu obuku za konvergentno novinarstvo.

„Prije nešto više od devet mjeseci, kada sam došla preko Programa za stručno osposobvljavanje, počela je moja obuka za rad u sektoru za promociju programa“, kaže Dragana.

Napominje da joj je posebno drago što je priliku za nastavak radnog angažmana dobila isključivo zbog svog zalaganja i novih znanja koja je upravo ovdje stekla.

„Posao u medijima je izazovan i zahtijeva dosta energije, a uz sjajnu mentorku koju sam imala, svakodnevno sam učila nove stvari, što je svakoj mladoj i ambicioznoj osobi danas dragocjeno“, istakla je.

Iskoristite i vi svoju šansu i do 18. novembra aplicirajte za neku od pozicija koje nudimo preko Programa stručnog osposobljavanja i postanite dio dinamičnog i uspješnog tima koji pomjera granice!

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili nedoumica, kontaktirajte nas na mail: bojana.tomic@vijesti.me

Čekamo vas!!!

Bonus video: