Boje i lakovi Kameleon pomažu porodicama akcijom Osmijehom oboji dom

189 pregleda 1 komentar(a)
Osmijehom oboji dom
Osmijehom oboji dom
Ažurirano: 12.05.2015. 18:17h

Kompanija "Boje i lakovi Kameleon" pokrenula je u aprilu akciju "Osmijehom oboji dom" u kojoj, u saradnji sa udruženjem Roditelji pomažu porodicama koji su u stanju socijalne i materijalne potrebe, da dobiju ljepši i zdraviji dom.

"Odlučili smo da doniramo materijal i obezbijedimo molera i na taj način pomognemo roditeljima i njihovoj djeci. Tokom aprila obojena su dva doma, a akcija se nastavlja i narednih mjeseci, sve dok najmanje 10 porodica ne obradujemo i pomognemo im da dobiju prijatnije i zdravije životno okruženje", saopšteno je iz udruženja Roditelji.

Dodaje se da ih je na pokretanje akcije inpirisala priča o dječacima Petru i Mitru.

"Mitar je na proslavu svog 10. rođendana pozvao samo svog najboljeg druga Petra zbog toga što nije želio da više njegovih drugara vidi uslove u kojima živi. Kada se vratio kući, Petar je zamolio oca da pomognu Mitru da oboje njegov dom, i tako vrate osmijeh na njegovo lice", kazali iz udruženja Roditelji.

U saopštenju dalje piše da Boje i lakovi Kameleon svoju društvenu odgovornost prepoznaju u pomaganju lokalnoj zajednici, i to aktivnostima koje afirmišu i stimulišu porodične vrijednosti.

"Želimo da Mitru, i jednom broju njegovih drugara, riješimo makar problem boravka u neprijatnom ambijentu. To je ono što Kameleon može, ali nije dovoljno. Da bi bilo dovoljno i ostali privredni subjekti i organi Glavnog grada i države treba da se uključe. Mi ih ovim našim primjerom pozivamo da to i učine", istakao je suvlasnik Kameleona, Boris Jovićević.

Iz Kameleona su kazali da veliku pomoć i podršku projektu "Osmijehom oboji dom" imaju u udruženju Roditelji.

"Osmijehom oboji dom je projekat koji će Kameleon realizovati do jeseni, i u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti i narednih godina".

Bonus video: