Policiji opšte nadležnosti dodijeljeno 56 auta

"Sva auta koja se nabavljaju u MUP-u u zadnjih dvije godine su na dizel gorivo. To znači da je manja potrošnja, da je jeftinije. Sva su opremljena GPS uređajima, tako da je kontrola potrošnje goriva potpuno automatizovana", rekao je Konjević
330 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2015. 12:47h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) uručilo je 56 automobila službenicima Sektora policije opšte nadležnosti (SPON).

Ministar Raško Konjević kazao je da su automobili "opel astra" dominantno namijenjeni saobraćajnoj policiji i da će od danas biti u upotrebi.

Pojasnio je da je MUP putem finansijskog lizinga, modela koji se koristi u policijama u regionu, realizovalo tu nabavku.

Konjević je podsjetio da je nedavno Granična policija dobila automobile, i najavio da će ih uskoro dobiti i Sektor kriminalističke policije.

"Sa 146 vozila značajno i ozbiljno smo, u ovih godinu ipo dana, obnovili jedan od osnovnih resursa za rad svih segmenata policije", kazao je Konjević.

Pojasnio je da je MUP prilikom odabira službenih vozila vodilo računa da automobili budu odgovarajuće klase i obezbijede uštedu u troškovima goriva.

"Sva auta koja se nabavljaju u MUP-u u zadnjih dvije godine su na dizel gorivo. To znači da je manja potrošnja, da je jeftinije. Sva su opremljena GPS uređajima, tako da je kontrola potrošnje goriva potpuno automatizovana", rekao je Konjević.

Ministar policije istakao je da se nada da će nabavka svih 146 vozila biti u potpunosti završena do kraja maja, i da će obezbijediti značajnu osnovu za kvalitetniji rad policije.

On je kazao da je raspisan i međunarodni tender za nabavku novih uniformi za sve pripadnike uniformisane policije i da je otpočeta procedura za nekoliko projekata.

"Posebno za AFIS sistem za Forenzički centar i kriminalističku polciju", kazao je on.

Galerija

Bonus video: